Trakya University Ensemble dinleyicilerin beğenisini topladı

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı 2018-2019 akademik yılının açılmasıyla birlikte uluslararası konser etkinliklerine başladı. Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyeleri, Bulgaristan ve

GÜNDEM 30.10.2018 15:12:00 0
Trakya University Ensemble dinleyicilerin beğenisini topladı

Her yıl, yurt içi ve yurt dışında çeşitli etkinlik ve konserlere katılarak, Trakya Üniversitesi’ni ulusal ve uluslararası arenada başarıyla temsil eden Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Bulgaristan ve Yunanistan’da düzenlenen festival ve resitallere katılarak, Trakya Üniversitesi’ni yeniden başarıyla temsil etti.

 

GELECEK YILDA DAVET EDİLDİLER

 

Yunanistan’ın İskeçe kentinde, bu yıl 13.’sü düzenlenen, yurt içi ve yurt dışından birçok misafirin katıldığı “All That Music Festival”de "Trakya University Ensemble"si yerini alarak, birbirinden keyifli eserleri seslendirdi. Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü ve Öğretim Üyesi Prof. Ahmet Hamdi Zafer’le birlikte Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Öner Dinç, Dr. Öğr. Üyesi Musa Eren İşkodralı, Öğr. Gör. Sela Can Dökmeci ve Arş. Gör. Bahar Hoşçan ile Öğretim Elemanı Gizem Alkan’dan oluşan, Trakya Üniversitesi Ensemble, sanatseverlerin yoğun ilgi ve beğenisini topladı. Orkestra düzenlemesini Öğr. Gör. Sela Can Dökmeci’nin yaptığı, Manos Hadzidakis'in en sevilen eserlerinden biri olan “Mikri Ralou” ile geceye damga vuran ve kapanışı yapan Trakya Üniversitesi Ensemble, gelecek yıl İskeçe’de düzenlenecek festivale yeniden davet edildi.

 

SANATSEVERLERİN YOĞUN İLGİSİYLE KARŞILANDI

 

 

Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani’nin daveti üzerine, Bulgaristan Filibe’de bir resital veren Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Bulgaristan’da da beğeni topladı. Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Ana Sanat Dalı Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Çisem Önver Zafer, Filibe TrakArt Kültür Merkezi’nde düznelenen “Solo Flüt Resitali” kapsamında Bach, Piazzolla, Debussy, Bozza, Honegger, Ibert gibi ünlü bestecilerin eserlerini seslendirdi. Dr. Öğr. Üyesi Çisem Önver Zafer, sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

 

Haber / Özge MERİÇ