Minik dostlar için kedi evleri yapıldı

Edirne Belediyesi ile Sosyal Medya'da 'Edirne Patileri' adıyla örgütlenen hayvansever vatandaşlar tarafından Edirne Belediyesi Kent Ormanı'na kış şartlarında sokak kedilerinin barınabilecekleri 'Kedi Evleri' yapı

GÜNDEM 30.10.2018 14:53:00 0
Minik dostlar için kedi evleri yapıldı

Amaçlarının soğuk kış şartlarında sokaktaki canlara sıcak bir yuva yapmak olduğunu belirten Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu “Hayvansever dostlarımız ile birlikte canlar için kulübe yapıyoruz. Kendileri sosyal medyadan toplanarak bu etkinliği düzenlemişler. Biz istedik ki bugün burada bu çalışkan ve hayvansever dostlarımızla beraber birlikte kedi evlerimizi yapalım. O nedenle ilk önce bir organizasyon şeması yaptık. Bütün malzemeleri kendileri getirdiler, biz sadece yeri ve biraz da malzeme tedarik ettik. Biz istiyoruz ki hayvanseverlerimiz her zaman bizlerle beraber çalışsın ve biz de onlara destek olalım. Biliyorsunuz sokakta yaşayan canlarımız bizim için çok önemli çünkü şu anda kış geliyor. Bu kışın soğuk havalarda sıcak yuvaları olsun istiyoruz. Bunları da Edirne'nin çeşitli yerlerine koyacağız” dedi.

 

KIŞI ÜŞÜMEDEN GEÇİRSİNLER

Gönüllü hayvanseverlerden Elif İlay Koçulu da, “Malumunuz kış geliyor ve bu canlar üşümesin diye kedi yuvası yapalım istedik. İnşallah kışı güzel bir şekilde üşümeden geçirirler” dedi.

Haber / Menşure KARDEŞ