'Emanetinize kararlılıkla sahip çıkıyoruz'

Cumhuriyet'in ilanının 95'inci yılı tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ'da da etkinliklerle kutlanıyor. Çelenk sunumunun ardından şeref defterini imzalayan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, duyguların?

GÜNDEM 28.10.2018 19:10:00 0

Cumhuriyet’in ilanının 95’inci yılı tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ’da da etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar dün Valilik önünde Tekirdağ Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.

 

KUTLAMALAR ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

 

Törene Vali Mehmet Ceylan, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve  Çiğdem Koncagül ile CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Garnizon Komutanı Tank Kur. Alb. Albay Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çelenk sunumunun ardından tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi. 

 

“CUMHURİYETİMİZ 95’İNCİ YILINA ULAŞTI”

 

Törende şeref defterini imzalayan Vali Mehmet Ceylan, duygu ve düşüncelerini “Aziz Atatürk; başkanlığınızda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilan ettiği, milletimizin en büyük eseri,  aynı zamanda gurur ve iftihar kaynağımız olan Cumhuriyetimiz, bugün 95.yılına ulaştı. Önderliğinizde Kurtuluş Destanını yazan milletimiz, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma hedefi doğrultusunda sarsılmaz bir irade ve kararlılıkla ilerlemektedir. Bir asra yaklaşan Cumhuriyetimizin kazanımları sayesinde bugün Türkiye’nin,  her alanda yükselen ve dünyada daha çok söz sahibi olan bir ülke haline gelmesinin gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin görkemli başarılarıyla övünüyor, emanetinize kararlılıkla sahip çıkıyor, kazanımlarımızı yeni hamlelerle daha da yukarılara taşımak için azimle ve inançla çalışıyoruz. 95. kuruluş yıldönümünde aziz hatıranızı yad ediyor. Tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, yüce Türk milletinin cumhuriyet bayramını kutluyorum” sözleri ile ifade etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU