Sahte anne ve bebek ürünlerine dikkat çektiler

Kırklareli'de eczacılar internet üzerinden yapılan satışlardaki sahteciliklere karşı vatandaşları uyarıyor. İnternet üzerinden yapılan satışlardaki sahteciliklere dikkat çekmek için vatandaşları

GÜNDEM 28.10.2018 18:06:00 0
Sahte anne ve bebek ürünlerine dikkat çektiler

Kırklareli Eczacı Odası olarak eczanelere asmak için bilgilendirme afişi çalışması yaptıklarını belirten Kırklareli Eczacı Odası Başkanı Çelikcan Polat, "En değerli varlıklarımız olan çocuklarımız ve anneler için internette satılan sahte anne bebek ürünleri hakkında dikkat çekmek ve uyarıda bulunmak istiyoruz. Üretim yerinden dağıtım kanallarına, oradan da eczanelere kadar denetimde olan en güvenilir anne bebek ürünleri sadece eczanelerde var" dedi.

"ÇOK SAHTE ÜRÜNLE KARŞILAŞIYORUZ"

İnternette bu tür ürünlerin menşesini öğrenebilmenin çok zor olduğunu dile getiren Çelikcan Polat, "Çok sahte ürünle karşılaşabiliyoruz. Bu yüzden en değerli varlıklarımızın sağlığını tehlikeye atmamak için eczacı odası olarak bu uyarıyı yapmak bizim bir sağlık danışmanı olmamız nedeniyle görevimiz olduğunu düşündük ve bu afişleri tüm eczanelerimize astık. Halkımızdan ricamız bu tür ürünleri eczanelerden temin etmeleri ve ürünle ilgili bilgileri eczacınızdan alınmasıdır" ifadelerine yer verdi.

ECZACI SİZE EN YAKIN SAĞLIK DANIŞMANIDIR

Polat, Kırklareli Eczacı Odası olarak ülkemizde son aylarda döviz fiyatlarının artması nedeniyle zor dönemler yaşandığının farkında olduklarını belirterek, "Türkiye ilaç konusunda yüzde yetmiş oranında dışa bağımlı bir ülke. Türkiye'de ilaç satış fiyatı hesaplanırken Euro kuru 2,69 TL değeri ile çarpılıyor. Böyle olunca bazı ithal ilaç firmaları ürünlerini bu kadar ucuz fiyatlarda ülkemizde satmak istemiyorlar. İthal ilaç ülkemize gelmeyince, hastalarımıza temin etmemiz çok zor oluyor ve ciddi sıkıntılar yaşıyoruz" dedi. Bu ilaçların bir kısmının yerli ilaç sanayisinde üretilebildiğini belirten Polat, "Burada işte biz eczacılar hem hasta sağlığını hem de ülke ekonomisini gözeterek eşdeğer ilaç dediğimiz Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsat almış biyo eşedeğer olan yerli ilaçları hastalarımıza öneriyoruz. Devletimizin de desteklediği milli ilacı hastalarımız güvenle kullanabilirler ve tedavilerini olabilirler. Eşdeğer ilaç ya da muadil ilaç aynı etken maddeyi aynı miktarda içeren Sağlık Bakanlığımızca gerekli testleri yapılmış ve ruhsat almış ilaç anlamına geliyor. Eczacı size en yakın sağlık danışmanıdır, hem ülke ekonomisine destek olmak hem de tedavinizi yarım kalmaması için eczacınıza güvenin" dedi.

Haber / Özge MERİÇ