'Sonsuza dek yaşatılması herkesin sorumluluğudur'

Başakşehir Koleji tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında etkinlik düzenlendi. Başakşehir Koleji İlkokul ve Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'nde düz

GÜNDEM 28.10.2018 17:57:00 0

Kapaklı’da eğitim öğretim veren Başakşehir Koleji tarafından önceki gün saat 19:00'da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Başakşehir Koleji Kurucusu Mustafa Dursun, Başakşehir Koleji Ortaokul Müdürü Aylin Arda, Kozuva Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kozuva,  Kapaklı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Sait Beydoğan ve Mehmet Sıddık Aslan ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

"CUMHURİYETİMİZİN 95. YILI KUTLU OLSUN"

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik Başakşehir Koleji İlkokul 4. Sınıf Öğretmeni Özcan Özek'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Cumhuriyetin bireye, ulus olma ve dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırdığını dile getiren Özek, "Ulus olarak büyük bir zafere ulaştırdığımız Kurtuluş Savaşı'mızı yeni, güçlü bir devletle ve Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırışımızın üzerinden 95 yıl geçti. Bu çok önemli ve anlamlı gün hepimize kutlu olsun. Hedefi en baştan tam bağımsızlık ve çağdaş medeniyetler seviyesini aşma olarak belirleyen Mustafa Kemal Atatürk, bu hedeflere ancak ve ancak Cumhuriyet ve demokrasi ile varılabileceğini görmüştür" dedi. Cumhuriyetin en büyük erdeminin Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesi olduğunu belirten Özek,"Ulusumuz Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin, onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşlar haline gelmiş devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği çağdaş uygar ülke olma yolunda laik, demokratik, Cumhuriyet rejimi ile katettiğimiz mesafe küçümsenecek gibi değil" dedi.

 

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN SONSUZA DEK YAŞATILMASI HERKESİN SORUMLULUĞUDUR"

 

Cumhuriyeti tam bağımsız, güçlü ve demokrasi içinde yaşayan bir dünya devleti olarak sürekli kılmak için herkese büyük görev ve sorumluluk düştüğünü ifade eden Özek, "Hak ve hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle bizler Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmalı, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamalı iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmalıyız. Büyük bir imparatorlukta Cumhuriyet'e doğru giden yolu çok iyi bilmek, anlamak, kavramak ve hatırlarımızda her daim canlı tutmak zorundayız. Çünkü bu süreç yüce devletimizin bekası ve ulusumuzun geleceği, huzur ve refahı açısından çok önemli bir kılavuzdur. Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde ve önderliğinde büyük Türk Milleti'nin kanı, canı ve büyük emekleriyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin, tüm varlık ve değerleriyle sonsuza değin yaşatılması çocuktan kadına, yaşlıdan gence herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğu olmalıdır" ifadelerine yer verdi.

 

"HEPİMİZ VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMALIYIZ"

 

Türkiye Cumhuriyeti devletinin milletler arası bağı güçlü, dışa dönük, ekonomik gelişmesini ve kalkınmasını tam anlamıyla gerçekleştirdiğini kaydeden Özek, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin büyük ve lider bir ülke olarak istenilen hedeflere koşması ve ulaşması hepimizin kuşkusuz ki en büyük hedefidir. İnanıyorum ki bu duygular var oldukça Cumhuriyetimizin 100. yılında, dünyanın en güçlü ve lider ülkeleri arasında Türkiye Cumhuriyeti devletinin de yer alması beklenen bir gelişme ve ulaşılmış bir hedef olacaktır. Bunun için hepimiz var gücümüzle çalışmalıyız. Ülkemiz, Büyük Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının kuruluşta ortaya koydukları temel amaçlara ve hedeflere kuşkusuz ki ulaşacaktır. Bu büyük günün 95. yıl dönümünde hepinizin bu büyük bayramını kutluyor, vatanı uğruna seve seve canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. En büyük bayramımız kutlu olsun" dedi.

 

CUMHURİYET BAYRAMINA ÖZEL ŞİİRLERİNİ OKUDULAR

 

Başakşehir Koleji İlkokul Öğretmeni Özcan Özek'in konuşmasının ardından öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi ile devam eden programda ilk olarak 8-A Sınıfı öğrencilerinden Eylül Özbey Cumhuriyet adlı şiirini okudu. Cumhuriyet adlı şiirin ardından 2-A sınıfı öğrencilerinden Günce Çavuş, Yağmur Kaya ve Yiğit Geniş ‘Cumhuriyet ve Bugün’ adlı şiiri okudu. Okunan şiirlerin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında hazırlanan kısa film gösterimi yapıldı. Seyirciler tarafından ilgiyle izlenen kısa filmin ardından 1. sınıf öğrencileri Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiirlerini okudu. Programda 7. sınıf öğrencileri tarafından Teknoloji Tasarım dersinde hazırlanan kıyafet tasarımları, Kıyafet Defilesi kapsamında misafirlerin beğenisine sunuldu. Seyirci tarafından ilgiyle izlenen kıyafet defilesinin ardından ilkokul öğrencileri tarafından hazırlanan Atatürk Çocukları adlı koro sahne aldı. Koronun ardından, öğrenciler tarafından, yabancı devlet adamlarının Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili düşünceleri İngilizce ve Almanca olarak okundu.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Başakşehir Koleji tarafından okul öğrencileri arasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel düzenlenen İlkokul Şiir ve Resim Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sait Beydoğan ve Kapaklı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Sıddık Aslan tarafından ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından Ortaokul öğrencileri tarafından hazırlanan Cumhuriyet adlı modern dans gösterisi ve koro çalışması seyircilere sunuldu. Program, 'Cumhuriyet Hürriyet Demek' ve 'Türkiye Cumhuriyeti 10. Yıl Marşı'nın coşkuyla söylenmesi ile sona erdi.

 

Haber / Özge MERİÇ