Kutlamalar çelenk sunumu ile başladı

29 Ekim Cumhuriyet'in ilanının 95'inci yılı ve Çerkezköy'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yılı kutlamaları, düzenlenen çelenk sunumu ile başladı. Kutlamalar yar?

GÜNDEM 28.10.2018 17:53:00 0
Kutlamalar çelenk sunumu ile başladı

Cumhuriyetin ilanının 95. ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü Çerkezköy’de coşkulu bir şekilde kutlanıyor. Cumhuriyetin 95. yıl kutlamaları saat 12.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başladı. 

 

KUTLAMALAR ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

 

Çerkezköy Kaymakamlığı, 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı ve Çerkezköy Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile sona erdi. Törene Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgenerel Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Çerkezköy Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Volkan Torun, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve şube müdürleri, Tekirdağ Barosu Çerkezköy Temsilcisi Avukat Mustafa Teymur, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

KUTLAMALAR YARIN DA DEVAM EDECEK

 

Çelenk sunumu ile başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Çerkezköy’ün kurtuluş yıldönümü töreni yarın  düzenlenecek çeşitli etkinliklerle devam edecek. Saat 09.30’da Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından tören saat 10:00 itibari ile Cumhuriyet Meydanı’nda devam edecek. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli’nin, Cumhuriyet Meydanı’nda tören alanında vatandaşların ve tören birliklerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamasının ardından tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam edecek.

 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLECEK

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarının ardından Cumhuriyet’in 95. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından organize edilen kutlama programı öğrencilerin günün anlam ve önemine belirten şiirler okuması, solo şarkılar seslendirmesi, halk oyunları ekiplerinin gösterisi, mehter takımının gösterisi ve geçit töreni ile sona erecek.

 

BU YIL 5’İNCİSİ DÜZENLENECEK

 

Saat 11:30’da da Çerkezköy Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda 5’inci 1000 metrelik cumhuriyet koşusu düzenlenecek. Koşuyu ilk 3 sırada bitirecek olan sporculara kupa ve madalya verilirken, koşuya katılan tüm sporculara da katılım madalyası verilecek.

 

FENER ALAYI DÜZENLENECEK

 

Çerkezköy Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Çerkezköy’ün kurtuluş yıldönümü kutlamaları kapsamında saat 19.30’da da Fener Alayı düzenlenecek. Fenerlerle kortej eşliğinde Çerkezköy Belediyesi önünden kapalı pazar yeri önündeki konser alanına kadar yürünecek. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yapacağı konuşmanın ardından Volkan Konak sahne alarak, sevilen şarkılarını Çerkezköylüler için seslendirecek.

 

Haber / Özge MERİÇ