Hep bir ağızdan Andımız'ı okudular

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluşu Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi ile 11 ilçe belediyesi üst yönetimi ve çalışanları, Andımıza sahip çıkarak vatandaşlarla birlikte hep bir aÄ

GÜNDEM 26.10.2018 16:22:00 0
Hep bir ağızdan Andımız

1933 yılından itibaren ilk ve ortaokullarda okutulan Andımız’ın 2013 yılında okutulmasına son verilmişti. Andımız’ın kaldırılması ile ilgili yönetmeliğin Danıştay tarafından iptal edilmesinin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Andımız’a sahip çıktı. 

 


CUMHURİYET FELSEFESİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

 


Vatandaşlara hitap eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “1933 yılından beri ilk ve orta dereceli okullarımızda okutulan Andımızın, kaldırılmasıyla ilgili yönetmeliğin Danıştay tarafından iptal edilmesi yerinde bir karardır. Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 10'uncu yılından itibaren yurt genelindeki tüm okullarda okutulan Andımız, vatan, millet ve Atatürk sevgisinin, çağdaşlaşmayı ve kalkınmayı esas alan Cumhuriyet felsefesinin en güzel ifadesidir.” dedi. 

 


NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE

 


Atatürk'ün çizdiği yolda, muasır medeniyet seviyesine ulaşmayı ve hatta onu geçmeyi hedefleyen halkın, nesiller boyunca çocuklarını Andımızın içerdiği mesajlar ile eğittiğini, onlara Atatürk, cumhuriyet ve millet sevgisini aşılayarak hayata hazırladığını belirten Albayrak “Ay yıldızlı al bayrağımızın altında, her karışı şehit kanları ile sulanmış vatan topraklarımızda tüm yurttaşlarımızı, millet haline getiren ruh, Andımızın mısralarında yer almaktadır. Andımızdaki Türklük kavramı, özgür, bağımsız ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı olmanın ifadesidir. Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, `Ne mutlu Türk olana' şeklinde bir söz söylememiş; "Ne mutlu Türk'üm diyene" diyerek birleştirici ve bütünleştirici bir yol izlemiştir. 95 yıllık Cumhuriyet deneyimimiz, Atatürk'ün çizdiği yoldan ayrılmamamız gerektiğini, ilke ve devrimlerine her zamankinden daha fazla bağlanmamız gerektiğini göstermiştir. Ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracak olan çocuklarımız ve öğrencilerimiz her zaman ve her koşulda Andımızı okuyarak yetiştirilmelidir. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Cumhuriyet'imize olan bağlılığımız ve yüreklerimizi dolduran Atatürk sevgisi ile Andımıza sahip çıkıyor ve bunu kamuoyuna saygı ile ilan ediyoruz” dedi. 

 


HEP BİRLİKTE ANDIMIZ’I OKUDULAR

 


Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kuruluşu TESKİ'nin yönetimi ve çalışanları ile yüzlerce vatandaş Süleymanpaşa Çınarlı Mahallesi Hayrabolu Caddesi üzerinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde  Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak öncülüğünde, hep bir ağızdan Andımızı büyük coşku eşliğinde okudu. Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası’na da Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'nün fotoğrafının yer aldığı ve Andımızın yazılı olduğu dev poster asıldı. Etkinliğe Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanı sıra Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Gülferah Güral, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları M. Zeki Gürcün ve Fatih Ünsal, TESKİ genel müdür yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.  

 


Haber / Özge MERİÇ