Yeni itfaiye araçları hizmete sunuldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu, Çerkezköy ve Süleymanpaşa ilçelerinde hizmet verecek olan 3 modern itfaiye aracını, Süleymanpaşa sahil dolgu alanda düzenlenen törenle hizmete sundu. Araçlar Ã?

GÜNDEM 26.10.2018 16:19:00 0
Yeni itfaiye araçları hizmete sunuldu

Törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Gülferah Güral, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Ünsal, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, daire başkanları, şube müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, “Bizim bu dönemde vakalara müdahale gücümüz 3-5 kat yükseldi. Bu araçlarımız tamamen otomatik. 30 metre merdiveni bulunuyor. 30 metre yükseklikte meydana gelecek her türlü yangına müdahale, söndürme ve kurtarma olarak teknik donanıma sahip. Bütün güvenlik sistemleri tam otomatik. Kullanması çok basit ve emniyetli. Bundan dolayı da çalışma arkadaşlarımız eski araçlarda gösterdikleri özveriyi bunda çok daha rahat göstereceklerdir. Araçlarımız Devlet Malzeme Ofisi kanalı ile alınmıştır. Araçlarımızın şasesi dışındaki tüm yapısı tamamen milli ve yerlidir. Biz yerli ve milli araç kullanmayı tercih ettik. Bundan dolayı da gayet mutluyuz” dedi. 


1’İ ÇERKEZKÖY’DE HİZMET VERECEK


Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşundan bugüne kadar İtfaiye Daire Başkanlığı’nın en çok önem verdikleri daire başkanlıklarının başında geldiğini ifade ederek “Gerek kısal kesimlerde gerekse de kent merkezlerinde olaya müdahale hızı bizleri gururlandırmaktadır. Allah bu araçları kullanmayı hiçbir zaman nasip etmesin ama tedbiri sağlamak bizlerin öncelikli görevi. Araçlarımız en kalabalık 3 ilçemiz konumunda bulunan Çorlu, Çerkezköy ve Süleymanpaşa’da hizmet verecek. Bu olaylara müdahale gücümüzü arttırarak devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde Tekirdağ itfaiyesi, Türkiye’nin sayılı itfaiye teşkilatlarından biri olacaktır. Süleymanpaşa ilçemizde önümüzdeki dönemde tam donanımlı bir itfaiye binası inşa edeceğiz. Bunun da sözünü şimdiden veriyorum. Hepinize kazasız belasız, sağlıklı hizmetler diliyorum” ifadelerini kullandı. Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesilerek 3 modern itfaiye aracı Çorlu, Çerkezköy ve Süleymanpaşa ilçelerinde hizmetine sunuldu. 


Haber / Menşure KARDEŞ