Öğrencilere doğa sevgisi anlatıldı

Edirne Belediyesi ve İl Mili Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğinde Edirne Belediyesi Kent Ormanı'nda öğrencilere doğa sevgisi anlatılırken, ağaçlar da tanıtıldı. 

GÜNDEM 26.10.2018 16:14:00 0
Öğrencilere doğa sevgisi anlatıldı

Edirne Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı protokol kapsamında toplam 6 okuldan 120 öğrenciye doğa sevgisi anlatıldı. Edirne Belediyesi Kent Ormanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler Edirne Belediye Bandosu’nun çaldığı müzikler eşliğinde doyasıya eğlendi. Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu’ndan gelen öğrenciler; çocuklara çeşitli spor aktiviteleri yaptırdı.

 


AĞAÇLAR DA TANITILDI

 


Öğrencilere sunumlar yapılarak doğa sevgisi anlatılırken, ormanda yer alan ağaçlar da tanıtıldı. Kentin akciğerleri olan söğütlüğün çocuklara emanet olduğunu ifade eden Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrukulu, “Biliyoruz ki çocuklarımız onlara emanet ettiğimiz doğaya ve çevreye sahip çıkacaklar. Büyükler olarak bugüne kadar biz kirlettik. Ama çocuklar ne olur artık kirletmemize izin vermeyin” dedi.

 


SPOR YAPTILAR

 


Tanrıkulu, Edirne Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı protokol kapsamında toplam 6 okuldan 120 öğrencinin Edirne Kent Ormanı’na geldiğini ifade ederek “Peyzaj Mimarı Cansu Konyalı Dereli de bize bu konuda yardımcı olacak. Ayrıca Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu’ndan gelen öğrencilere teşekkür ediyorum. Öğrencilere burada çeşitli sporlar yaptıracaklar” dedi. 

 


Haber / Menşure KARDEŞ