Geleceğin rehberleri deneyimlerini paylaştı

Edirne Kent Müzesi'nde 'Geleceğin Rehberleri' isimli proje kapsamında eğitim alan Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokulu 7. Sınıf öğrencileri Mine Yorulmaz ve Berkay Pirinç; kazandıklar?

GÜNDEM 25.10.2018 18:10:00 0
Geleceğin rehberleri deneyimlerini paylaştı

Edirne Kent Müzesi; geleceğin rehberlerini yetiştiriyor. Çocuklara kent bilincini aşılamak; yaşadıkları kenti daha yakından tanımalarını sağlamak ve gelecek ile geçmiş arasında önemli bir köprü oluşturmak amacıyla başlatılan ‘Geleceğin Rehberleri’ isimli proje kapsamında Ekim ayında Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu ile Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokulu’ndan 12 öğrenci müzecilik hakkında bilgi aldı.

 

MÜZEYİ GEZDİRDİLER

Edirne Kent Müzesi’nde eğitim alan Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokulu öğrencilerinden Mine Yorulmaz ve Berkay Pirinç; öğrendikleri bilgileri sınıf arkadaşlarıyla paylaştı. Sınıf arkadaşlarına müzeyi gezdiren Mine Yorulmaz ve Berkay Pirinç, müze ve Edirne hakkında önemli bilgiler verdi; müzede sergilenen dokümanlar hakkında bilgi verdi.

8 AYDA 11 BİN 604 ZİYARETÇİ

Öğrencilerin müze gezisine eşlik eden Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Kent Müzesi’ni günde ortalama 50 kişinin ziyaret ettiğini ifade ederek “2018’in ilk 8 ayında 11 bin 604 ziyaretçimiz olmuş.  Yeni açılan bir müze için çok önemli bir rakam. Geleceğin Rehberleri isimli proje kapsamında bugün Efkan Yıldırım Ortaokulu’ndan öğrencilerimiz bizimle birlikte. Önce bazı öğrencileri eğitime alıyoruz. Bu eğitimi alan öğrenciler kendi okullundaki sınıflara bu müzeyi gezdiriyor ve dolaştırıyorlar” dedi.

MÜZEDE EĞİTİM GÖRDÜLER

Tanrıkulu, Geleceğin Rehberleri isimli programın 7. Sınıf öğrencilerini kapsadığını ifade ederek “Her ay belirlenen okullardaki 7’inci sınıf öğrencilerimiz müzede eğitim görecek. Eğitim sonunda sertifika almaya hak kazanacaklar. Burada eğitim gören öğrencilerimiz kendi sınıf arkadaşlarına müzeyi gezdirerek; kentin tarihi ve kültürü hakkında önemli bilgiler verecek” dedi.

Haber / Menşure KARDEŞ