Terazi ve baskül kontrolleri devam ediyor

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından semt pazarlarında terazi ve basküllerin iki yılda bir yapılan soğuk damga kontrolleri devam ediyor. ''Ölçü ve Tartı aletlerinin 3516 sayılı kanun

GÜNDEM 25.10.2018 16:43:00 0
Terazi ve baskül kontrolleri devam ediyor

Zabıta ekipleri tarafından iki yılda bir yapılan kontrol ve damga işlemleri kapsamında süreleri dolan terazi sahiplerinin 2019 yılı 1 Ocak ile 28 Şubat tarihleri arasında tekrar kontrol ve damga işlemleri için Süleymanpaşa Belediyesi Gençlik Merkezinde bulunan Ölçü Ayar birimine terazilerinin getirilip işlemlerinin yapılması ile ilgili açıklama yapıldı.

 

"KAÇAK TERAZİ KULLANANLARA İŞLEM YAPILIYOR"

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, yapılan denetimler sonrasında konu ile ilgili açıklama yaparak semt pazarlarında bulunan damgasız, onaysız ve kaçak terazilerin rutin kontrolleri yapıldığını belirtri. Kaçak terazi kullananlarla ilgili işlem yapıldığını dile getiren Eşkinat, "Denetimlerimizde kaçak terazi kullananlar hakkında işlemler yapılırken, onaysız kullananlar ise onaylı terazi kullanmaları ve ölçü ayar birimimizde kontrollerini yaptırmaları konusunda uyarıldı. Vatandaşlarımızın alış verişlerini gönül rahatlığı içerisinde yapabilmeleri için kontrollerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz’’ sözlerine yer verdi.

 

Haber / Seda AKYOL