Kötü haber TESKİ'den geldi

Gazetemizin 22 Ekim'de 'Bitmeyen çile" başlıklı haberle gündeme taşıdığı, Yanıkağıl Mahallesi ile Uzunhacı Mahallesi arasındaki 16 ailenin yaşadığı yerleşkede vatandaşlarÄ?

GÜNDEM 24.10.2018 16:04:00 0
Kötü haber TESKİ

Kanalizasyon hatlarının projelendirme ve imalat çalışması yapılırken, cazibeli akış  (yer çekimli akış) sisteminin baz alındığını, bu nedenle birinci önceliğin arazi eğimi olduğunu kaydeden TESKİ yetkilileri “Söz konusu alanın bulunduğu bölge ise ters eğimde kalmakta olduğundan bölgede cazibeli akış sağlanamıyor” dedi.

 

EN AZ 250 NÜFUS GEREKİYOR

Kanalizasyon hatlarında cazibeli akışın sağlanamadığı bu gibi durumlarda nüfusun en az 250 kişi olması durumunda terfili hat uygulaması yapılabildiğini kaydeden yetkililer “Ancak nüfus 250 kişinin altında kaldığında, terfili hatlarda yeterli doluluk oranı sağlanamıyor. Buna bağlı olarak kanalizasyon sistemi verimli çalışmıyor ve bu nedenle terfili uygulama Genel Müdürlüğümüzce uygun bulunmuyor” dedi.

 

KAPSAMLI BİR ÖN ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

TESKİ’nin yatırım programı hazırlanırken öncelikli hedeflerinin bütün vatandaşların içme suyu ve kanalizasyon ihtiyaçlarının eksiksiz olarak karşılanması olduğunu belirten yetkililer “Bu kapsamda da nüfus oranları dikkate alınarak gerekli yatırım planları oluşturuluyor. Söz konusu alanında içinde bulunduğu bölge için büyük kapsamlı bir ön proje çalışması ayrıca yürütülüyor” dedi.

 

ATIK SU BEDELİ ALINMIYOR

Fosseptik kullanan TESKİ abonelerinden atıksu bedeli alınmadığını, bu abonelerin vidanjör vasıtasıyla atık sularını bertaraf ettiğini kaydeden yetkililer, vidanjör kullanıldığı halde yine de atıksu bedeli alınan aboneler varsa, TESKİ İlçe Şube Müdürlüklerine başvurulması durumunda gerekli düzeltme işlemi yapılacağını söyledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU