Gaziler Ata'nın huzurunda

24 Haziran seçim sürecinde derneği ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer'in daveti üzerine CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı'nın organizasyonunda Ankara'ya g

GÜNDEM 24.10.2018 12:13:00 0
Gaziler Ata

Candan Yüceer’in daveti üzerine, CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı organizasyonuyla düzenlenen Ankara gezisine CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, eşi İlknur Camcı, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğur Can Avcılar, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu, İlçe Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Ezgi İpek, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Kadriye Öztürk, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şube Başkanı Recep Kayacı ve gaziler katıldı. Pazartesi günü saat 12:30’da parti binasının önünden yola çıkan 50 kişilik kafile, Salı günü Ankara’da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

 

 

ÇELENK BIRAKARAK SAYGI DURUŞUNDA BULUNDULAR

 

Ankara programının ikinci gününde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği Üyeleri ve CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı yönetimi Anıtkabir’i ziyaret etti. Aslanlı yoldan yürüyen 50 kişilik kafile, saat 10:00’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan gaziler adına Misak-ı Milli Kulesi’nde bulunan Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Yarlıgan ve gaziler çelenk sunumunun ardından Anıtkabir Komutanlığı yetkilileri ziyaret etti. Ziyarette Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, “Çerkezköy Gazileri Şehitlerine Gidiyor” programı kapsamında Sarıkamış, Çanakkale, Kıbrıs, Afyonkarahisar ve Çerkezköy şehitlerinden alınan toprakların bulunduğu keseyi takdim ederek bu toprakların mozoleye konmasını istedi. Ardından Hasan Hüseyin Yarlıgan ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şube Başkanı Recep Kayacı,  Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin flamasını ve Atatürk’ün bir tablosunu Anıtkabir Komutanlığı yetkililerine takdim etti.

 

 

ANITKABİR İLE İLGİLİ BİLGİ ALDILAR

 

Ziyaretin ardından, Anıtkabir’i rehber eşliğinde gezen kafile, Anıtkabir ile ilgili rehberden bilgi aldı. Anıtkabir Anıt Bloğu’nun 3 bölümden oluştuğu ve bu bölümlerin, Aslanlı Yol, Tören Meydanı ve Mozole olduğu belirtildi. Anıtkabir’e Tandoğan kapısından girildiği, Barış Parkı içerisinde uzanan yoldan Aslanlı Yol başındaki 26 basamaklı merdivene ulaşıldığı belirtildi. Merdivenin başında karşılıklı olarak İstiklal ve Hürriyet Kuleleri’nin bulunduğu belirtilirken tören alanının ise 15 bin kişilik olduğu ifade edildi. 

 

TBMM’Yİ ZİYARET ETTİLER

 

Anıtkabir’in ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret eden kafile mecliste CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer tarafından karşılandı. CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve diğer milletvekilleri Candan Yüceer ile İlhami Özcan Aygun, ziyarete gelen kafile ile meclis toplantı salonunda bir araya geldi.

 

 

“HER ZAMAN GAZİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

 

Toplantı öncesinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Gaziler Temsilciliği adına, ziyaret anısına Mustafa Kemal Atatürk’ün üç boyutlu bir resmini Yüceer’e takdim etti. Candan Yüceer, “Başkomutanımızın, Büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurucumuzun, Önderimizin, tablosunu almak benim için büyük bir gurur. Bunu en iyi şekilde en özel ve en güzel yerde saklayacağım. Teşekkür ediyorum” dedi. Gazileri her önemli programlarında hastalıklarına, yaşlarına rağmen hep en önde gördüğünü dile getiren Yüceer, “Gazilerimiz hiçbir zaman bizi yalnız bırakmıyor, o günün önemini anlamını yok saymıyor. O anlamda da sizlerle gurur duyuyorum. Sizler bizim başımızın tacısınız. Bize ne görev düşerse her zaman yanınızdayız” dedi.

 

“BU PARTİ ŞEHİT VE GAZİLERİN KURDUĞU BİR PARTİ”

 

Hasan Hüseyin Yarlıgan, Sarıkamış, Çanakkale, Kıbrıs, Afyonkarahisar ve Çerkezköy şehitlerinin topraklarının bulunduğu keseyi Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, Faik Öztrak ve İlhami Özcan Aygun’a takdim etti. Yarlıgan tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin bulunduğu bir tablo ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şube Başkanı Recep Kayacı tarafından ‘DM357 TCG MUAVENET’ isimli bir kitap Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’a takdim edildi. Hediyeler için teşekkür eden Öztrak “Şehitlerimiz ve gazilerimiz başımızın tacı. Bu parti şehit ve gazilerin kurduğu bir parti. Bu parti savaş meydanlarında kurulmuş olan bu ülkenin kurucu partisi. Kurtuluşun partisi. Bu ülkede bu parti mensupları her zaman şehitlerine ve gazilerine sahip çıkacaklar. Her zaman yanınızda olacağız. İktidardan şehitlerimizin yakınlarının, gazilerin adreslerini istiyoruz. Onlara ulaşmak istiyoruz diyoruz. Vermiyorlar, bir sürü zorluk çıkarıyorlar. Biz her şeye rağmen teşkilatlarımızla sizlere ulaşıyoruz. Sonuna kadar da ulaşacağız. Cumhuriyet Halk Partisi kurulduysa bugün varsa sizlerin sayesinde var” diye konuştu. İlhami Özcan Aygun da, “Sizler, tüm şehit ve gazilerimiz, bizim baş tacımızsınız. Her zaman yanınızda olacağız” dedi.

  

“ÇERKEZKÖY YAŞANAMAYACAK BİR YER HALİNE GELECEK”

 

Hediye takdiminin ardından düzenlenen toplantıda, Çerkezköy’e yapılmak istenen kömürlü termik santral de gündeme geldi. Çerkezköy Kent Konseyi Sivil Toplum Çalışma Grubu Başkanı Nurhan Altıntaş bunun milli bir mücadele olduğunu ve bu milli mücadeleyi desteklediklerini dile getirdi. Konu ile ilgili konuşan Faik Öztrak da, “Termik santral, nükleer santral talepleri Trakya’da gündeme geliyor. Bu nedenle ben birkaç defa Petro Kimya Tesislerin ve çevreyi bir şekilde kirletecek olan tesislerin Trakya’da yapılacağı yönünde duyumlar alıyorum.  Bizler bu konuyu sık sık gündeme getiriyoruz. Biz üstüne gidiyoruz fakat hep beraber gitmemiz lazım. Halkın bu tür mitinglere katılımı zayıf oluyor. Vatandaş neden sokağa çıkmıyor ki? Sonuç itibari ile vatandaşın kendi sağlığı söz konusu. Bunun kampanyasını daha iyi yapmamız lazım. Hakikatten çok zararlı bir şey. Çerkezköy’ün havası zaten malum. Bir de bunun yapılması halinde Çerkezköy yaşanamayacak bir yer haline gelecek. Yaşadığımız yeri korumak hepimizin görevi. Kırklareli Lüleburgaz o konuda bizden biraz daha iyi. Trakya toprakları Türkiye’nin en verimli tarım topraklarının olduğu yerler. Siz burayı termik santrallere boğduğunuz andan itibaren sonunda millete yedirecek ette bulamazsınız, ekmekte bulamazsınız, ayçiçeği, sebze meyvede bulamazsınız. Ne olursa olsun kirletiyor. Yetmiyor su kullanıyor. Trakya’nın su durumu belli. Bu santraller ciddi derecede su kaynaklarını da etkileyecek. Neresinden bakarsanız bakın bunların Trakya’ya yapılması, sadece Trakya’ya değil tüm Türkiye’ye ihanettir. Trakya bu ülke’nin çok önemli bir varlığı. Trakya’ya sahip çıkmak gerekiyor” dedi.

 

“BURADA İŞ VATANDAŞA DÜŞÜYOR”

 

Öztrak’ın ardından konuşan Candan Yüceer, “Pınarça’da özellikle bu konu ile ilgili çalışmalar oldu ve Pınarça halkının oradaki kadınların oradaki mücadelesi bizim verdiğimiz önergelerden bizim konuşmalarımızdan çok daha etkili. Bizler konuşunca muhalefet vekili deniyor her şeye itiraz ediyorlar enerji olmasın mı deniyor. Biz enerji olmasın demiyoruz. Ama biz orada ölüyoruz. Zaten hava kirli, yapacakları işte iş değil oradan enerji de çıkmayacak diyoruz ama siz kamuoyunun bu konuda bir araya gelmesi emin olun bize göre bin misli etki yaratıyor ve iktidarı da korkutuyor. Kamuoyunun tepkisinin yoğun olduğu birçok ilde geri adım atıp bizim gibi sükun olan yerlere yöneldiler. O yüzden bizim de öz eleştirimizi yapmamız lazım. Sadece Çerkezköy, Kapaklı değil, Çorlu’nun Tekirdağ’ın Trakya’nın sorunu olacak. Ve yaşam alanımız kalmayacak. Hepimize görev düşüyor. Kendi kendimize ve bir arada konuştuğumuzda AKP meclis üyelerinin, ‘biz çok karşı koyamıyoruz, bizde korkuyoruz, lütfen bu anlamda sizler gayret gösterin bizde istemiyoruz’ dediklerini biliyorum. Biz üstümüze düşeni ne gerekiyorsa onu yapacağız ama burada iş vatandaşa düşüyor”  dedi.

 

“HALA EN İLKEL SİSTEM OLAN TERMİK SANTRALLERİ TERCİH EDİYORUZ”

 

Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da, yenilenebilir enerji sistemleri olduğunu dile getirerek, “Biz en dertli olanı seçiyoruz. Avrupa yıllardan beri rüzgar gülü ile güneş enerjisi ile termik santralden uzaklaşarak enerjilerini sağlıyorlar. Biz daha fazla güneş almamıza rağmen en ilkel sistem olan termik santralleri yapmaya çalışıyorlar. Bizim kömür kaynaklarımızın enerji seviyeleri zaten düşük ama ona rağmen gündemde olmaya devam ediyor. Termik santrallerle beraber iklimi de bozuyoruz. Doğayı da mahvediyoruz. Üretilen ürünlerde yavaş yavaş kaybolmaya başlıyor. Gıda savaşları geliyor. Son günlerde buğdayda da çok eksik var. Bu ülkeyi açlıktan birilerine mahkum etmek mi istiyorsunuz? Böyle bir tablo ile karşı karşıyayız. Hepinize iş düşüyor. Vatan toprağını satanlarla biz savaştayız” sözleri ile toplantı sona erdi. Toplantının ardından heyet CHP Grup Toplantısı’na katılarak Genel başkan kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını dinledi.

 

KILIÇDAROĞLU: ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GİTTİLER

 

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilat Başkanı Engin Camcı, CHP Gençlik Kolları Başkanı Uğur Can Avcılar, CHP Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu, CHP Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Ezgi İpek ve CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Kadriye Öztürk’ün de katıldığı grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile ilgili konuşarak  “Öldürenlerin tamamı elini kolunu sallayarak gitti” dedi. Kılıçdaroğlu, “Türkiye yönetilmiyor, savruluyor. Ben bütün arkadaşlarımın nereye giderlerse gitsinler şu sözleri tekrar etmelerini istiyorum. AK Parti iktidarı yoksulluk demektir. AK Parti iktidarı işsizlik demektir. AK Parti iktidarı pahalılık demektir. AK Parti iktidarı adaletsizlik demektir. AK Parti iktidarı tefecilere hizmet demektir. AK Parti iktidarı israf demektir. Bunları her yerde söyleyin. Bunların hepsi var” ifadelerine yer verdi.

 

 

KILIÇDAROĞLU’NU ZİYARET ETTİLER

 

CHP Grup Toplantı’sının ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği Üyeleri ve CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu meclisteki makamında ziyaret etti. Ziyarette Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, “Çerkezköy Gazileri Şehitlerine Gidiyor” programı kapsamında Sarıkamış, Çanakkale, Kıbrıs, Afyonkarahisar ve Çerkezköy şehitlerinden alınan toprakların bulunduğu keseyi ve ziyaretin anısına hazırlanmış olan plaketi Kılıçdaroğlu’na  takdim etti. Hediyeler için teşekkür eden Kılıçdaroğlu, “Bizler sizin sorunlarınız ile ilgileniyoruz. Sizlerin sorunlarınız ile ilgilenmek bizim görevlerimizden bir tanesi. Tüm gazilerimiz bu ülkenin kurtuluşu var oluşudur” dedi. Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

GAZİLER ÇERKEZKÖY’E DÖNDÜ

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinin ardından Ankara’dan yola çıkan 50 kişilik kafile, 01:00’da Çerkezköy’e döndü.

 

Haber / Özge MERİÇ