Robotik Kodlama ve Stem Atölyesi açıldı

Tekirdağ Kodluyor Projesi kapsamında pilot okullardan Süleymanpaşa Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu'nda Robotik Kodlama ve Stem Atölyesi'nin açılışı yapıldı.

GÜNDEM 23.10.2018 17:00:00 0
Robotik Kodlama ve Stem Atölyesi açıldı

Endüstri 4.0 ile birlikte ileri robotik, yapay zeka, malzeme öğrenmesi, biyoteknoloji ve genom bilimi gibi kavramlar hayatımıza girdiğini belirten yetkililer “Bu gelişmeler, hem yaşamımızı hem de iş yapış şekillerimizi değiştirecektir. Bazı meslekler tamamen yok olacak, bazıları daha fazla gelişecek, bunun yanı sıra, bugün hiç bilmediğimiz meslek dalları da ortaya çıkacaktır. Bu bilgi ve teknoloji düzeyine daha önce ulaşan ülkeler küresel ekonomide daha büyük pay alacaklar ve hatta dünya ekonomisinde söz sahibi olabileceklerdir” dedi.

 

2017’DEN BERİ YÜRÜTÜLÜYOR

 Bütün bu gelişmeleri yakından takip etmek ve hızla gelişen teknolojinin bir parçası olabilmek adına 2017-2018 eğitim öğretim döneminden itibaren faal bir şekilde çalışmaları yapılan Tekirdağ Kodluyor ve Stem projesi kapsamında ilkokul öğrencilerinin kodlama ve robotik bilgisine ulaşabilecekleri aynı zamanda uygulama yapabilecekleri Robotik Kodlama ve Stem Atölyesi açılışı Süleymanpaşa Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu’nda yapıldı. Açılışa Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fuat Asım Arvas, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Suat Aydın, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ