Cumhuriyet'in 95'inci yılı coşkuyla kutlanacak

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 95. ve Çerkezköy'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yılı Çerkezköy Kaymakamlığı ve Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenecek olan etkinliklerle coÅ?

GÜNDEM 23.10.2018 14:59:00 0
Cumhuriyet

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 95. Yılı ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yılı kutlamaları 28 Ekim Pazar günü saat 12.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak.

 

TEBRİKLERİ KABUL EDECEK

29 Ekim Pazartesi günü ise saat 09.30’da Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban makamında tebrikleri kabul edecek. Saat 10.00’da Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay ve 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan vatandaşların ve tören birliklerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayacak.

 

ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban ve Belediye Başkanı Vahap Akay günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapacak. Cumhuriyetimizin 95. Yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okuyup, solo şarkılar seslendirecekler. Halk Oyunları Ekiplerinin gösterisinin ardından Mehter Takımının gösterisi ve Geçit Töreni ile Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalar sona erecek.

 

CUMHURİYET KOŞUSU’NUN 5’İNCİSİ DÜZENLENECEK

Çerkezköy Kaymakamlığı’nın düzenlediği resmi törenin sona ermesinin ardından saat 11.30’da Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda 1000 metrelik 5. Cumhuriyet Koşusu başlayacak. Koşuya katılmak isteyen vatandaşlarımız koşu başlamadan kurulacak stantlara kayıtlarını yaptırabilecekler. Çerkezköy Belediyesi 5. Cumhuriyet Koşusu’nu ilk 3 sırada bitirecek olan sporculara kupa ve madalya, koşuya katılan tüm sporculara ise katılım madalyası verilecek.

 

FENER ALAYI DÜZENLENECEK

Çerkezköy Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde 29 Ekim Pazartesi saat 19.30’da Fener Alayı düzenlenecek. Çerkezköy Belediyesi önünden başlayacak olan Fener Alayı’na katılan Çerkezköy halkı ellerinde bayraklar ve meşaleler ile Kapalı Pazar Yeri’ne yürünecek.

 

KUTLAMALAR KONSER İLE TAÇLANACAK

Fener Alayı’na katılan kortejin Kapalı Pazar Yeri’ne ulaşmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapacak. Akay’ın ardından ünlü sanatçı Volkan Konak konser verecek.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU