Sanayi Meclis toplantısı yapıldı

Türkiye Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisi Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Pura başkanlığında yapıldı. Meclisten sorumlu TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günayâ??

GÜNDEM 23.10.2018 14:43:00 0
Sanayi Meclis toplantısı yapıldı

Meclis Başkanı Pura, 2018 yılında yaşanan ekonomik olumsuzluklara rağmen sektörde güzel şeylerin de yaşadığını, sorunların çözümünde kamu ile olan ilişkilerin pozitif bir şekilde sürdürüldüğünü ve sektör olarak kararlı bir şekilde büyüyeceklerini dile getirdi. TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzmanı Özlem Gezici Koç tarafından, Avrupa Birliği projeleri ile ilgili bir sunum yapıldı.

 

SEKTÖRÜN TALEPLERİNİ İLETTİ

 Toplantıda gündemin ilk maddesi olan Ar-Ge Alt Komitesi ve KOBİ Geliştirme Alt Komitesi çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan Meclis Üyesi Sibel Tüzün, Türkiye Kozmetik Vadisi Proje Önerisi’ne ilişkin bir sunum yaptı. Deterjan Mevzuatı hakkında açıklamalarda bulunan Meclis Üyesi Melike Özener ise, SEA Yönetmeliği kapsamındaki maddelerin çıkartılarak Deterjan mevzuatının güncellemesi gerektiğini Bakanlık yetkilileri ile istişare ederek, sektörün taleplerini iletti.

Haber / Yakup KARATEPE