3 günde 2 bin 814 TIR çıkış yaptı

Edirne'de ihracat yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek için Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR'lar, yaklaşık 12 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Son üç günde Kapıkule'den 2

GÜNDEM 22.10.2018 16:17:00 0
3 günde 2 bin 814 TIR çıkış yaptı

İhracat ürünlerini TIR'larla Avrupa’nın çeşitli ülkelerine götürmek için yola çıkan sürücüler, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı sınır kapılarında yoğunluk oluşturdu.

 

SINIR KAPILARINDA KUYRUKLAR OLUŞTURDULAR

Yoğunluk nedeniyle hafta sonu erimeyen kuyruklar dün de devam etti. Yurt dışına çıkış yapmak için Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nı tercih eden sürücüler, TIR parkı dışında yaklaşık 12 kilometrelik kuyruk oluştururken, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise TIR'lar, 1,5 kilometrelik kuyruğun oluşmasına neden oldu.

 

GEÇİŞLER DEVAM EDİYOR

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda son 3 günde 2 bin 485 TIR'ın girişi yapılırken, 2 bin 814 TIR'ın da çıkış işlemi yapıldı. Bulgaristan'a açılan diğer sınır kapısı olan Hamzabeyli de ise TIR sürücüleri 1,5 kilometrelik kuyruk oluşturdu. İki sınır kapısında da geçişler devam ediyor. Her hafta kuyruklarda bekleyen TIR sürücüleri için Karayolları tarafından yol kenarlarına çöp kovaları konuldu. Karayolları Edirne Bakım Şefliği tarafından yapılan poşetli 100 kadar çöp kovası olmasına rağmen çöplerin yere ve çöp kovası çevresine atıldığı görüldü.

 

Haber / Seda AKYOL