Akü hırsızları tutuklandı

Tekirdağ'da farklı zamanlarda meydana gelen akü hırsızlığına yönelik Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu çalışmaları sonucu akü hÄ

GÜNDEM 21.10.2018 18:07:00 0
Akü hırsızları tutuklandı

Çalınan akülerin hurdacılara satılabileceği ihtimaline karşı Tekirdağ’da hurdacılık işini yapan kişilerle irtibat kuran Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, hırsızlık olaylarının meydana geldiği yerlerdeki kamera görüntülerinin ve PTS (Plaka Tanıma Sistemi) kayıtlarının incelenmesi sonucu şahıslar ve suç işlerken kullanmış oldukları daha önceden plakası tespit edilen aracın Aydoğdu Mahallesi Sanatçılar Caddesi üzerinde seyir halinde olduğu bilgisine ulaştı.

 

POLİSİN DUR İHTARINA UYMADILAR

 

Polislerin dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan araç, takip sonucu durduruldu. Araç içerisinde bulunan 8 ayrı suçtan aranması bulunan ve 25 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan S.S. ile aynı araçta bulunan 8 ayrı suçtan aranması bulunan 6 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan T.O. yakalandı. Araçta yapılan incelemede şüphelilerin suç işlerken kullandıkları pense, kurbağacık gibi aletler ile delil niteliğindeki materyaller ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haber / Yakup KARATEPE