Akçeşme'ye projeyle cevap verdi

AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe'nin "Meriç Nehri Rekreasyon Alanı projen varsa yap; DSİ hemen devredecek" sözlerinin ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Gürkan yaklaşık 1 saat s

GÜNDEM 19.10.2018 17:00:00 0
Akçeşme

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, düzenlediği basın toplantısı ile AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe’ye cevap verdi.

 

“SES ÇIKMADI”

 

Gürkan, “DSİ Meriç Nehri üzerinde Kanal Edirne Projesi’ni gerçekleştiriyordu. DSİ’yle bir önceki bölge müdürüyle bu konuda çalışıldı. Bu çalışma aşamasında da DSİ ile bazı konularda mutabık kalındı. Arkadaşlarımız o dönemde projenin demosunu getirdiler. O günden bu güne de bu demo benim bilgisayarımda kayıtlı” dedi. Gürkan, dönemin Bakanı Veysel Eroğlu’na burası için bir proje hazırlamak istediklerini söylediklerini ve Eroğlu’nun da kabul ettiğini ifade ederek “Ve sonra bu proje için hazırlıklarımıza başladık. Yaklaşık 2 ay gibi bir sürede proje hazırladık. 2016 yılının Temmuz Ayı gibi dönemin Milletvekili Rafet Sezen’den randevu aldık. Teslim ettik. ‘Bakanla görüşeceğiz’ dedi. O günden beri ses çıkmadı. Bu proje bir saatle hazırlanabilir mi? Demek ki elimizde böyle bir proje varmış” dedi.

 

“ŞİMDİ ELİMİZDE İMKAN VAR”

 

Edirne Karaağaç Yakın Çevresi Rekreasyon Alanı Peyzaj Konsept Projesi’ni anlatan Gürkan “Sayın Akmeşe, iktidarın gücünü kullanarak; burasını bize resmi olarak devredecek, bizde yürüme yollarını, aydınlatmaları hemen yapacağız. Bunu 2,5 yıldır bekliyoruz. Gelin bunu bitirelim. Bu şekilde mi bırakalım. Kimsenin hakkını yiyemem benden önceki başkanlar da Meriç Nehri kenarını düzenlemek istedi. Hiç birine izin verilmedi. Hamdi Sedefçi de İbrahim Ay da hepsi. Şimdi elimizde imkan var. Ben o devri istiyorum” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE