Başkan Akay'dan Erzincanlılar Derneği'ne ziyaret

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınar'da faaliyet gösteren Erzincanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret ederek 4.5 yılda yaptığı çalışmalar hakkında der

GÜNDEM 19.10.2018 16:27:00 0
Başkan Akay

Kızılpınar’da faaliyet gösteren Erzincanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Dernek Başkanı Metin Gültekin ve dernek üyeleri tarafından karşılandı.

 

“SEVDAMIZ ÇERKEZKÖY”

 

Ziyarette konuşan Başkan Akay, yaklaşık 4,5 yıl evvel ‘Sevdamız Çerkezköy’ diyerek bir yola çıktığını ifade ederek “Belediye kapısından içeri girerken parti rozetimi çıkardım ve herkesin Belediye Başkanı olacağımı söyledim. Görev sürecim boyunca herkese eşit ve ortak hizmet etme anlayışıyla çalışmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

 

KIZILPINAR SAKİNLERİ ÇAMURLU YOLLARDAN KURTULDU

 

Kızılpınar Mahallesi’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Akay, altyapı çalışmalarının tamamlandığını, yol çalışmalarının da kısa süre içerisinde tamamlanacağını söyledi. Yol çalışmalarının yapıldığı cadde ve sokaklarda kaldırım çalışmalarının da devam ettiğini kaydeden Akay “Bu çalışmalar sayesinde Kızılpınar Mahallesi sakinlerimiz çamurlu yollardan kurtuldu” ifadelerini kullandı.

 

ÖNEMLİ BİR SORUN DA GÜVENLİK

 

Kızılpınar’ın önemli sorunlarından birinin de güvenlik konusu olduğunu dile getiren başkan Akay “”Kızılpınar ve Veliköy Mahallelerimiz Jandarma sahası içinde kalıyor. Fakat Jandarma karakolu Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallemizde bulunuyor. Yaklaşık 3 yıl önce bir öneri sunduk. Kızılpınar Mahallesi’nin polis sahası içine dahil edilmesi gerektiğini ya da ilçe merkezinde bulunan Jandarma karakolunun sorumlu olduğu alana taşınması gerektiğini ifade ettik. Biz bu öneriyi 3 yıl evvel yaptık fakat bir yol kat edemedik. Yaklaşık 4 ay önce Kaymakamımızın da katkılarıyla Kızılpınar Mahallemizde bir Jandarma noktası oluşturduk. Kamera sistemi ve bina ilgili düzenlemeleri Belediye olarak biz gerçekleştirdik. Fakat yetmez. Kızılpınar ya polis sahasına dahil edilmeli, ya da Jandarma karakolu buraya taşınmalıdır” diye konuştu.

 

TERMİK SANTRAL TEHLİKESİNE DE DİKKAT ÇEKTİ

 

Çerkezköy’ü bekleyen Termik Santral tehlikesi ile ilgili de konuşan Akay, “Çerkezköy, etrafı yaklaşık 500 sanayi kuruluşu ile çevrelenmiş bir kent. Mevcut durumda çevresel kirlilik kontrol edilemezken; şimdi 2,5 kilometre yakınımıza, burnumuzun dibine bir Termik Santral yapılması planlanıyor. Biz 2,5 yıldır her fırsatta bu durumun karşısında olduğumuzu belirttik. Termik santrallerin bulunduğu Muğla’nın Yatağan ilçesine ve Kahraman Maraş’ın Çoğalhan beldesine gittik. Yatağan’da da Çoğalhan’da da manzara aynıydı. Çoğalhan’da nüfus 12 binden bin 500’e düştü. 4 camiden 3’ü kapandı, camilere gidecek cemaat kalmadı. Çarşıdaki dükkanlar kapandı. Biz milli enerjiye karşı değiliz. Biz buradaki kömür yataklarının kullanılmasına da karşı değiliz. Fakat bu işi yapacaksanız yerleşim yerinden 30 kilometre uzağa yapın. Gelip burnumuzun dibine termik santrali koymayın. Bununla ilgili mücadelemiz devam edecek. Hep birlikte tepkimizi ortaya koymalıyız” dedi. Ziyarette dernek başkanı Metin Gültekin, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür plaketi takdim etti.

Haber / Özge MERİÇ