"Türkünü Engelsiz Söyle" Projesi kabul edildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı 2018/1 çağrısı kapsamında Kırklareli Üniversitesi adına başvurusu yapılan "Türkünü Engelsiz Söyle" adlı proje kabul edil

GÜNDEM 19.10.2018 14:05:00 0

Proje Koordinatörü Emrullah Tören, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen proje sözleşmesi imza, eğitim ve bilgilendirme toplantısına katılarak Kırklareli Üniversitesi adına sözleşmeyi imzaladı.

 

“AKTİF KATILIMLARINI SAĞLAMAYI AMAÇLADIK”

 

Projeyle, engelli bireylerin seslendireceği türküyle bir video klip hazırlanmasının amaçlandığını belirten Tören, “Bu projeyle, engelli gençlerin kültür ve sanat alanına aktif katılımlarını sağlamayı amaçladık. Bu çalışma sonucunda elde edilen çıktının ardından, engelli gençlerimizin özgüvenlerini arttırmaları, kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması ve onlara kendilerini ifade edebilecekleri bir ortam hazırlamak en büyük hedefimizdir. Çalışma kapsamında, Kırklareli Üniversitesi mensubu olan engelli gençlerimizin dışında, Kırklareli’nde yaşayan ve Üniversitemiz öğrencisi olmayan engelli gençlerimizi de gönüllü olarak bu işin içine katıp aralarında kaynaşma ortamı yaratarak güçlü bir iletişim ağı kurmayı planlıyoruz” dedi.

 

ÖNLERİNE ENGEL KONULDUKÇA DEZAVANTAJA SAHİPLER

 

Bu projenin bir diğeri amacının ise, görüntü kayıtlarının Kırklareli Üniversitesi sosyal ve sportif alanlarının yanı sıra, laboratuarlar ve ilçe yerleşkelerinden de alınarak üniversitenin tanıtımına katkı sağlamak olduğunu kaydeden Tören “Hazırlanacak olan video klibi, şehir protokolünü, ulusal basını, şehirdeki engelli derneklerini ve üniversitemiz mensuplarını da davet ederek düzenleyeceğimiz bir gala gecesinde gösterime sunmayı planlıyoruz. Unutmayalım ki, engelli olarak adlandırılan bireyler, önlerine engel konuldukça dezavantaja sahiptirler. İmkân verildiğinde, birçok alanda kendini engelli olarak adlandırmayanlardan çok daha başarılı işlere imza atacak durumdadırlar. Proje tamamlandığında, bunun bir kez daha kanıtlanacağına inanıyorum” dedi.

Haber / Özge MERİÇ