Öğretmen Dilek Sezer'in adı okulda yaşayacak

Saray'da hayırsever Sacettin Sezer tarafından, trafik kazasında hayatını kaybeden kızı öğretmen Dilek Sezer adına yaptırılan Dilek Sezer Anaokulu eğitim öğretime açıldı. Tekirdağ Valisi Mehme

GÜNDEM 18.10.2018 16:18:00 0
Öğretmen Dilek Sezer

Okulun açılış törenine Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Saray Kaymamı Adnan Tezcan, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, hayırsever Sacettin Sezer ve eşi, ilçe protokolü ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program hayırsever Sacettin Sezer ve İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’ın konuşmaları ile devam etti. Açılışta konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet ceylan da Tekirdağ’da 2 yıldır eğitim seferberliği içinde olduklarını belirterek “Hem yerel yönetimlerimiz hem hükümetimiz ve asıl önemlisi hayırseverlerimizin de bize vermiş olduğu ciddi destekle biraz önce İl Milli Eğitim Müdürümüzün bahsettiği gibi ilimizde 78 proje devam ediyor ve bin 30’ün üzerinde yeni derslik kazandırıyoruz bu çalışmalarımızla. Bu projelerden on altı tanesi hayırseverlerimiz tarafından yapılıyor. Bu eğitim-öğretim yılı içerisinde Çerkezköy’de iki hayırsever vatandaşımızın yaptırmış olduğu okulumuzun açılışını gerçekleştirdik. Bugün yine rahmetli Dilek öğretmenimizin anısına ailesi tarafından yaptırılan bu anlamlı ve bizim içinde çok değerli okulumuzun açılışını gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

İSMİ ÖLÜMSÜZLEŞECEK

 

Okula ismi verilen Dilek Sezer’e Allah’tan rahmet dileyen Vali Ceylan “İnşallah bu okulla birlikte onun ismi ölümsüzleşecektir, ailesine bir kez daha başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Yapmış oldukları bu değerli hayrın inşallah onun ve tüm geçmişlerinin ruhlarını şad edecekleri inancımızı paylaşmak istiyorum. Birazdan açacağımız anaokulu ile inşallah onun ismi ölümsüzleşecek. Buradan yetişecek çocuklarda onun gibi zeki ve gelecekte Türkiye Cumhuriyeti devletinin büyümesi ve gelişmesi için eğitim ve katkı sağlayacaklar” dedi.

Haber / Şaban KARDEŞ