'Koreliler,  Türkiye'yi sonsuza dek unutmayacaktır'

Trakya Üniversitesi, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Kore Kültür Merkezi tarafından Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "Kore Kültür Günü" kapsamında Edirne'ye gelen Kore Cumh

GÜNDEM 18.10.2018 15:21:00 0

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho ve Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin’in de hazır bulunduğu ziyarette Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Choi Hong-ghi, Edirne ve Trakya Üniversitesi hakkında bilgi aldı.

 

DÜNYADA 2’NCİ SIRADA YER ALIYOR

 

Ziyarette konuşan Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Türkiye ve Kore’nin, tarihe dayanan önemli dostlukları ve yakın bir ilişkileri olduğunu ifade etti.  Edirne’nin tarihinden, kültüründen ve mimari zenginliklerinden de bahseden Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, “Edirne, metrekareye düşen tarihi eser bakımından dünyada ikinci sırada yer alıyor. Trakya Üniversitesi olarak biz de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki eserlerden biri olan Sultan II. Bayezid Külliyesi’ne sahip olmaktan ve bu tarihi yapıyı bir sağlık müzesi olarak yeniden yaşama kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz. Trakya Üniversitesi, bu ve bunun gibi birçok değeriyle birlikte, yaklaşık 3.500’ü uluslararası olmak üzere 50 bin öğrencisi, güçlü akademik kadrosu ve üstün eğitim kalitesiyle, bölgenin ve Balkanlar’ın en önemli eğitim kurumu” dedi.

 

“HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ”

 

Kore’de bulunan üniversitelerle iş birliğini geliştirmekten büyük mutluluk duyacaklarını kaydeden Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, “Kore’den gelecek uluslararası öğrencilere de kapılarımız sonuna kadar açık. Güçlü bir kardeşliğe ve dostluğa sahip olan Kore ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi için Trakya Üniversitesi olarak her türlü desteğe hazırız.” dedi.

 

“SONSUZA DEK UNUTMAYACAKTIR”

 

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Choi Hong-ghi de, görevde bulunduğu 9 aylık süreç içerisinde, Edirne’ye ilk defa geldiğini belirterek, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği ile Trakya Üniversitesi iş birliğinde etkinlikler düzenlenmesinden son derece memnuniyet duyduklarını ifade etti. Türkiye ile Kore’nin kardeş iki ülke olduğunu söyleyen “Sizler, 1950 yılında, Kore Savaşı’nda, Kore'nin geleceği ve demokrasisi için canla başla mücadele ettiniz. Bu fedâkarlığınız her daim hafızalarımızda. Kore'yi temsil eden bir elçi olarak, sizler başta olmak üzere tüm Türk Milleti’ne, minnettarlığımızı bir defa daha ifade etmek isterim. Koreliler, Kore'yi istila girişimlerinden koruyan kardeş ülke Türkiye'yi sonsuza dek unutmayacaktır” dedi.

Haber / Menşure KARDEŞ