Birinci önceliğimiz eğitim

Tekirdağ Dr. Özgür Bolat'ın katılımıyla Namık Kemal Üniversitesi konferans salonunda il genelindeki tüm resmi ve özel okulların okul aile birliği başkanlarına ve velilere yönelik düzenlenen â€?

GÜNDEM 18.10.2018 15:07:00 0
Birinci önceliğimiz eğitim

Tekirdağ’da yazar, araştırmacı ve eğitim bilimi alanında akademisyen Dr. Özgür Bolat’ın katılımıyla seminerle düzenlendi.

 

SEMİNERLER VERİLDİ

 

Sabah 08:30-16:30 saatleri arasında Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi ortaöğretim okullarında görev yapan 84 rehber öğretmenin katılımıyla düzenlenen proje çalışmasıyla liselerde öğrenim gören öğrencilerin özgüven sahibi, mutlu ve sağlıklı nesiller olarak yetişmesine katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirten yetkililer “Dr. Özgür Bolat tarafından ve çalışma arkadaşlarının da desteğiyle gerçekleştirilen bu eğitici eğitiminin sonrasında rehber öğretmenlerimiz okullarında özellikle öğrencilere, ayrıca okullarındaki diğer öğretmen ve velilere yönelik faaliyetler gerçekleştirecek” dedi.

 

“MULU VE BAŞARILI ÇOCUK NASIL YETİŞTİRİLİR?”

 

Akşam saat 18:00’da Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi konferans salonunda Tekirdağ’daki tüm resmi ve özel okulların okul aile birliği başkanlarına ve velilere yönelik “Tekirdağ Maarif Akademisi Projesi” kapsamında “Mutlu ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir?” konulu seminer verildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, “2018-2019 eğitim-öğretim yılının ülkemiz, ilimiz ve çocuklarımız için hayırlı geçmesini temenni ediyorum” dedi.

 

“BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM”

 

Tekirdağ olarak birinci önceliklerinin eğitim olduğunu kaydeden Ceylan “Eğitim ile ilgili olarak da ciddi bir çaba içerisindeyiz. Hem milli eğitim müdürlüğümüz hem bizler diğer kurumlar ile birlikte ortaklaşa, gerek fiziki şartların iyileştirilmesi gerekse eğitimde başarı seviyemizi arttırmak ve çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli eğitim alabilmeleri için çabalarımızı sürdürüyoruz. Bu çaba yalnız bizlerin gayretiyle değil, öğretmenlerimiz ve siz değerli velilerimizin desteğiyle olacaktır. Okul aile birlikleri ve velilerimiz aile gibi olarak okullarımıza destek çıkmalıdırlar. Diğer önemli bir konumuz eğitim hizmetinin güvenli bir şekilde yürütülmesidir. Okul güvenliği konusunda bir takım tedbirler aldık ve bunları yürürlüğe koyduk. Okul sağlığı tedbirleri açısından, kantin denetimi ve diğer önlemleri aldık. Servislerin ve servis hizmeti veren kurumların sıkı denetimlerini yapmaktayız. Okullarımızda çocuklarımızın güvenle eğitim almasında en önemli öncelik bağımlılıkla mücadeledir. Bu konuda hassasiyetimizi daha da arttırmalıyız. Gerek teknoloji bağımlılığı gerekse madde bağımlılığı üzerinde daha sıkı denetimler yapılmalıdır. Bizler her hafta iki üç okulu ziyaret ederek yöneticiler, öğretmenler, veliler ve okul aile birlikleriyle görüşmeler yapıyoruz. Bunu uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

 

“BAŞARI MUTLULUK GETİRİR Mİ?”

 

Vali Mehmet Ceylan’ın konuşmasının ardından Özgür Bolat “başarı mutluluk getirir mi?” ve “insanı ne mutlu eder?” sorularına cevaplar arayarak interaktif sunumunu gerçekleştirdi. Seminerin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan tarafından Özgür Bolat’a teşekkür belgesi verildi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU