16 kioks ve akıllı telefon uygulaması hizmete sunuluyor

Edirne Belediyesi, Interreg Sınırötesi İşbirliği Bulgaristan Türkiye Programı kapsamında uygulanmakta olan "Edirne ve Nessebar'ın Tarihi, Kültürel ve Turistik Hazinelerinin Tanıtılması" proje

GÜNDEM 16.10.2018 17:22:00 0
16 kioks ve akıllı telefon uygulaması hizmete sunuluyor

Edirne’de Turist Bilgilendirme Sistemi Kurulması işine ait sözleşme ise Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Türk Telekom Bölge Müdürü Dr. Mehmet Beytur arasında imzalandı.

 

“25 ŞUBAT 2019’DA FAALİYETE GEÇECEK”

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Belediyemizin liderliğinde ve Nessebar Belediyesi ortaklığı ile sürdürmekte olduğumuz ‘Edirne ve Nessebar’ın Tarihi, Kültürel ve Turistik Hazinelerinin Tanıtılması’  projesi kapsamında, Edirne’de tarihi ve turistik alanlara 8 adet iç mekan 8 adet dış mekan bilgilendirme kiosku temin edeceğiz. Aynı zamanda Web sitesi ve akıllı telefon uygulamaları da hazırlanacak. Kiosklarda ve akıllı telefon uygulamalarında bilgi olarak digital şehir haritası, tarihi ve turistik yerler ile ilgili bilgilendirmeler, oteller, yeme içme yerleri, şehirde düzenlenecek etkinliklere ait aylık takvim,  minibüs güzergahları, taksi duraklarının yerleri ve telefonları yer alacak. Bu kiosklar şehrin görünen ve işlek yerlerine konularak turistlere Türkçe, İngilizce ve Bulgarca olmak üzere 3 dilde hizmet vermesi sağlanacak. Örneğin otogara gelen ve şehir hakkında bilgisi olmayan bir turist aradığı yönlendirme bilgilerine günün hangi saatinde olursa olsun ulaşabilecek. Kiosklarda yer alacak bilgilerin aynısına bu iş kapsamında hazırlanacak web sitesinden, IOS ve Android uygulamalı telefonlardan da erişilebilecek.  Türk Telekomla sözleşmemizin süresi 130 gün, yani 25 Şubat 2019 tarihinde tüm bu faaliyetler hayata geçmiş, şehrimize kazandırılmış olacak” dedi.

Haber / Seda AKYOL