Dereye evsel atık karıştığı belirlendi

Edirne'de döküldüğü Meriç Nehri ile aynı adı taşıyan derenin beyaz akmasının sebebi belirlendi. Yapılan incelemede belediyenin kanalizasyon borusunun çatlak olmasından dolayı dereye evsel atıklarÄ

GÜNDEM 16.10.2018 16:58:00 0
Dereye evsel atık karıştığı belirlendi

“ONARIMI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK”

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, “Meriç Belediyesi'nin evsel atıklarını taşıyan kanalizasyon ana boru hattında bir çatlak oluşmuş. Bu çatlaktan sızan suyun dereye karışmasından dolayı derede suyun renginin beyaz ve gri renkte akmış” dedi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ayrıca sudan alınan numunenin analiz için incelemeye gönderildiğini söyledi.Meriç Belediye Başkanı AK Parti'li Nihat Yörük de “Meriç Deresi'ne karışan evsel atık suyla ilgili kanalizasyon borusunun onarımı için çalışma başlattık” dedi.

 

“DEREYE SIZMASINI ENGELLEYECEĞİZ”

 

Meriç Belediyesi olarak 2014 yılında çok güzel bir arıtma tesisi yaptıklarını kaydeden Yörük “Bu tesisimize evsel atıkları taşıyan ana boruda bir çatlak oluşmuş. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, bu çatlağı tespit emesi sonucu hemen orada kepçelerle onarım çalışması başlattık. En kısa sürede sızıntıya neden olan kanalizasyon borusunu onarıp evsel atıkların dereye sızmasını engelleyeceğiz” dedi.

Haber / Şaban KARDEŞ