Büyükşehirden 'öğrenci servisi' açıklaması

Çerkezköy'de öğrenci taşımacılığı yapan esnaflar, UKOME'nin Ergene'de kiralama yöntemi ile yapacağı 40 araçlık J plaka öğrenci servisi ihalesinin yeniden gözden geçirilerek Å?

GÜNDEM 16.10.2018 14:35:00 0
Büyükşehirden

Yapılan açıklamada “Öğrenci servisi esnafının mağdur edildiği yönünde asılsız iddialar ortaya atılmak suretiyle kurumumuzun hedef alınması nedeniyle basın açıklaması yapılması zorunluluğu doğmuştur. J plakalı öğrenci servisleriyle ilgili olarak açılan ihale ile Çorlu ve Ergene'de bulunan servis esnafının maddi kayba uğratıldığı yönünde kamuoyunda, kurumumuz aleyhinde olumsuz algı oluşturulmaya çalışılmaktadır” denildi.

 

İHTİYAÇLAR DOĞRULTUSUNDA YAPILDI

 

Öğrenci servisleriyle ilgili açılan ihalenin, vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada “Nitekim Ergene Kaymakamlığı tarafından resmî bir yazı ile 2017-2018 eğitim öğretim döneminde Ergene'de 650 öğrenci ve ailelerinin öğrenci servisleri konusunda yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi için Ulaşım Dairemizden talepte bulunulmuştur. Tekirdağ'ın, büyükşehir statüsüne kavuşması ile kurulan yeni bir ilçemiz olan Ergene'de, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Trafik Tescil Birimi henüz kurulamadığından dolayı bu ilçede plaka tasnifi yapılamamaktadır. Ulaşım Dairesi olarak, Ergene'de yaşanan sorunun aşılması için Çorlu'da faaliyet gösteren servis esnafı ile yazışmalar yapılmış, söz konusu servis esnafı Çorlu'daki okulların saatlerinin uymamasından dolayı boşta araçlarının bulunmadığını ve bu sebeple Ergene'de servis taşımacılığı yapamayacaklarını bildirmişlerdir” denildi.

 

“SÜRESİ 10 YIL OLARAK BELİRLENDİ”

 

Ergene’de öğrencilerin ve ailelerin yaşadıkları bu sorunu ortadan kaldırmak ve mağduriyetlerini gidermek amacıyla, Ergene’den kalkacak, kullanım hakkı 10 yıl olan J plaka öğrenci servis ihalesi açıldığı belirtilen açıklamada “Çorlu ve Ergene'de bulunan öğrenci servislerinin maddi kayba uğramamaları için de ihale süresi 10 yıl olarak belirlenmiştir. Kanun ve mevzuatlara uygun bir şekilde hareket eden kurumumuz, hiçbir kesimi mağdur etme hedefi gütmediği gibi kamu yararını da gözeterek insan odaklı bir yönetim anlayışı ile her zaman halkımızın ihtiyaç ve isteklerini karşılamayı, vatandaşlarımıza daha iyi şartlarda hizmet vermeyi esas almaktadır” ifadelerine yer verildi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU