Yabancı öğrenciler için uyum programı

Namık Kemal Üniversitesi'nde Uluslararası öğrencilerin dilek ve önerilerini dinlemek, aynı zamanda yeni kayıt yaptıran uluslararası öğrencilerin uyum sürecini hızlandırmak amacıyla düzenlenen oryantasyon

GÜNDEM 16.10.2018 14:04:00 0
Yabancı öğrenciler için uyum programı

Toplantıya Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Genel Sekreter Yardımcısı Sedat Sümbül, akademisyenler ile uluslararası öğrenciler katıldı.NKÜ Uluslararası Öğrenciler Topluluğu Başkanı Erkan Molla, “Geçmiş yıllarda olduğu gibi önümüzdeki yılda da topluluk olarak sizlerle daha çok bir araya gelmek için çalışmalar yürütmeyi planlıyoruz.” dedi. Toplantıda sunum yapan Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Güven Avcı da üniversitenin tarihi geçmişi, düzenlenen ücretsiz kurslar, öğrenci toplulukları ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğünün faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

 

“HER TÜRLÜ SÜRECİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

İl Göç İdaresi Müdürlüğü Yabancılar Çalışma Grubu Başkanı Hamza Demir gerçekleştirdiği sunumu ile uluslararası öğrencilere ikamet ve oturma izni gibi konularda bilgiler verdi. Toplantıda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal ise “Üniversitemiz bulunduğu konum gereği uluslararası öğrencileri daha çok misafir etmek istiyor, dallarına göre onları kendi ülkelerinin, ülkemizin aydınlık geleceğine yetişmiş bireyler olarak katmak çabasıyla her türlü süreci sağlamaya çalışıyor. Üniversitemizde alacağınız eğitim sonunda kültür elçisi olarak ülkelerinize dönmenizi, edindiğiniz bilgi ve tecrübeleri kendi toplumunuza, insanlığa yansıtmanızı istiyoruz” dedi.

Haber / Seda AKYOL