Çerkezköylü servisçilerden 'ihale' tepkisi

Çerkezköy İrem Öğrenci Servisleri Kooperatif yönetimi ve Çerkezköy Lider Öğrenci Servisleri kooperatifi yönetimi, ortak basın açıklaması yaparak, UKOME'nin Ergene'de kiralama ile yapacağÄ?

GÜNDEM 15.10.2018 17:03:00 0
Çerkezköylü servisçilerden

17-18 Ekim tarihlerinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından Ergene’de gerçekleştirilecek olan 40 adet J plakanın kiralanması yönündeki kararın tekrar gözden geçirilerek mevcut J plakalı öğrenci servis esnafının mağdur edilmemesini isteyen Çerkezköylü servisçiler, “Tekirdağ’da özellikle Çorlu-Çerkezköy ve Kapaklı her geçen gün daha da büyüyor. Yaşadığımız ilçelerin büyümeleri ile ihtiyaçları her gün daha da artıyor. Bu nüfus artışıyla birlikte birçok ilçemizde okul ihtiyacı duyuluyor. Öğrenci sayısının artması ile birlikte öğrenci servislerine de ihtiyaç duyulması doğal bir durum. Bizler bunları kabul ediyoruz” dedi.

 

“BU KADAR BASİT GİRİLEMEMELİ”

 

Ergene’de yapılacak ihalenin kiralama olarak değil de 2015 yılı 30 Aralık’ta yapılan ihale gibi satış yönünde yapılmasını isteyen servisçiler, “2015’te yapılan ihalede Çorlu’ya satılan J plakaların bedellerinin göz önüne alınarak aradan geçen 3 yılda TEFE TÜFE gibi farklarında hesaplanarak satış taban bedellerinden ihaleye çıkarılmasını talep ediyoruz” dedi. Ayrıca bu ihaleye de yine 2015 yılında yapılan ihaledeki gibi vergi mükellefi olan, Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası’na kayıtlı olan ve Ergene’de yaşayan vatandaşların katılması ve sadece 1 adet alabilme şartı getirilmesi gerektiğini kaydeden Çerkezköylü servisçiler, “Biz yol belgesi alırken, bizden 28 evrak isteniyor. Kiralama ihalesine bu kadar basit girilmemesi, bu mesleğe giriş yolunun açılmaması gerekiyor” dedi.

 

“YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLSİN”

 

40 rakamının neye göre belirlendiğini de merak ettiklerini söyleyen Çerkezköylü servisçiler bu sayının tekrar gözden geçirilmesini talep etti. 2015 yılında Çerkezköy’ün nüfusu 134 bin iken açılan plaka sayısı 15, yine 2015 yılında Kapaklı’nın nüfusu 97 bin 700 iken açılan plaka sayısının da 15 olduğunu anımsatan servisçiler, ihalenin tekrar gözden geçirilerek yapılmasını istedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU