"Kibarlık Budalası" ayakta alkışlandı

Hakan Altıner'in yönettiği Haldun Dormen ve Göksel Kortay'ın başrollerini oynadığı Moliere'in ölümsüz eseri 'Kibarlık Budalası' isimli tiyatro oyunu Çerkezköy Organize Sanayi BÃ?

GÜNDEM 13.10.2018 16:43:00 0
"Kibarlık Budalası" ayakta alkışlandı

Kültür ve sanat etkinliklerine bir yenisini daha ekleyen Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB), başrolünü Türk Tiyatrosu'nun sevilen karakterlerinden Haldun Dormen'in oynadığı Moliere’in ölümsüz eseri ‘Kibarlık Budalası’ isimli tiyatro oyununu sanatseverlerle buluşturdu.  Yaklaşık iki saat süren tiyatro oyununu, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve eşi Vahide Abban, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek üyeleri ile çok sayıda tiyatrosever izledi.

 

ÇERKEZKÖY’DE SAHNELENDİ

17. yüzyıl Fransa'sında, cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain'in asilzade olmak için mücadele verdiği tiyatro oyununun uyarlamasını İpek Kadılar yaptı. Hakan Altıner'in yönettiği komedi oyununun koreografisi Mikel N. Vidhi tarafından hazırlandı. Kostüm tasarımını Türkan Kafadar, dekor tasarımını Gizem Gürsel ve Sedef Kermen, ışık tasarımını ise Cengiz Özdemir'in yaptığı tiyatro oyununda, Haldun Dormen, Göksel Kortay, Hakan Altıner, Damla Cercisoğlu, Anıl Yülek, Reyhan Aydınsel, Sadi Özen, Burcu Akyürek ve Efe Yeşilay rol aldı.

 

OYUNUN KONUSU

Mösyö Jourdain'in asilzade olmak için verdiği mücadeleyi anlatan tiyatro oyununda bunu gerçekleştirebilmek için her şeyi göze alan, anlamlı-anlamsız, yararlı-yararsız ama mutlaka masraflı olan her çabayı gösteren Mösyö Jourdain, Soylu sınıfa girebilmek, soylu bir Markiz’i baştan çıkarabilmek için her şeyi yaparak biricik kızını da mutlaka bir “soylu” ile evlendirmek istiyor. Kızı bir başka gence aşık. Moilere, yarattığı bu olağanüstü tipleme ile, onu sömürmeye çalışan Kont, ayakları yere basan karısı, sağduyunun ve samimiyetin temsilcileri hizmetçi ve uşak ile sahnelenen oyun seyirci tarafından büyük ilgi gördü.  İlgiyle izlenen oyunun ardından oyuncular ayakta alkışlandı.

 

ÇİÇEK TAKDİM ETTİLER

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, gösterdikleri üstün performanslardan dolayı, başta Haldun Dormen ve Göksel Kortay olmak üzere tiyatro oyuncularını tebrik ederek çiçek takdim ettiler. Çiçek takdiminin ardından oyuncular, Çerkezköy’deki seyircilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Haber / Özge MERİÇ