Asıl kusurlu bulunan 4 kişi serbest bırakıldı

Çorlu Sarılar Mevkiinde 8 Temmuz'da meydana gelen 25 kişinin hayatını kaybettiği tren faciasıyla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, 'kazanın meydana gelmesinde asıl kusurlu' bulunan 4 kişi adli kontrol şa

GÜNDEM 12.10.2018 15:47:00 0
Asıl kusurlu bulunan 4 kişi serbest bırakıldı

Çorlu’da 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 340 kişinin de yaralandığı tren faciasının ardından Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından oluşturulan ve İstanbul Üniversitesi'nden Prof.Dr. Bekir Sıddık Binboğa Yarman, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nden Prof.Dr. Mustafa Karaşahin, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nden Araştırma Görevlisi İnşaat Yüksek Mühendisi Engin Bıçakçı, İnşaat Mühendisi Hakan Bozbulut ile Serbest Makine Mühendisi Bedri Duman'dan oluşan bilirkişi heyeti kazayla ilgili raporunu tamamladı.

 

4 KİŞİ ASIL KUSURLU BULUNDU

Başsavcılığa sunulan bilirkişi raporunda TCDD 1'inci Bölge Müdürlüğü Halkalı 14'üncü Demiryolu Bakım Müdürlüğü'nde Demiryolu Bakım Müdürü olarak görev yapan Turgut Kurt, Çerkezköy Yol Bakım Şefliği'nde Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Yol Bakım Şefliği'nde Hat Bakım ve Onarım Memuru olarak görevli Celaleddin Çabuk ile TCDD bünyesinde çalışan ve geçen Mayıs ayındaki yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan ve Köprüler Şefi Çetin Yıldırım'ın, 'kazanın meydana gelmesinde asıl kusurlu' bulunduğu ifade edildi.

 

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDILAR

Raporda kusurlu oldukları ifade edilen Demiryolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, Yol Bakım Onarım Şefi Özkan Polat, Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk ile Köprüler Şefi Çetin Yıldırım, jandarma tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler, jandarmadaki sorgularının ardından Çorlu'da adliyeye çıkarıldı. Savcılık tarafından 'adli kontrol' talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Haber / Özge MERİÇ