Toplum Yararına Program Uygulamaları kapsamında personel bilgilendirdi

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda görevlendirilen personellere, görevlerine yönelik bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulunmak üzere 'Toplum Yararına Program Uygulamaları Bilgilendirme ve

GÜNDEM 12.10.2018 14:11:00 0
Toplum Yararına Program Uygulamaları kapsamında personel bilgilendirdi

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okulların alan güvenliğinin sağlanması, koruyucu ve önleyici tedbirlerin izlenmesi, okul temizlik ve bakım onarım ile çevre düzenlemesi hizmetlerinin yapılması amacıyla Toplum Yararına Program Uygulamaları kapsamında toplantı düzenlendi. Toplum Yararına Program Uygulamaları kapsamında Edirne Devecihan Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Çalışma ve İş Kurumu Müdürü  Şengül Çildam, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Alb. Seyit Ali Arslan, Havsa, Lalapaşa ve Süloğlu İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile Edirne Merkez, Havsa, Lalapaşa ve Süloğlu okullarında görevli okul yöneticileri katıldı.

 

"ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIKLI VE GÜVENLİ BİR ORTAMDA EĞİTİM GÖRMELERİ İÇİN"

 

Toplum Yararına Program Uygulamaları Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı, okullarda temizlik ve onarım işleri ile çevre düzenlemesi hizmetlerinin yürütülmesine dair Toplum Yararına Program kapsamı uygulamalarına yönelik hazırlanan kısa filmin gösterimi ile başladı. Kısa filmin gösteriminin ardından konuşan Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, "Ülkemizin güvenli geleceğinin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim-öğretim görmeleri, Bakanlığımızın güvenlik politikalarının hedefidir. Bu kapsamda eğitim kurumlarımızın sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi, geliştirilmesi amacıyla, sağlık-güvenlik ve insan kaynaklarının istihdamı konularında diğer otorite kurumlarla işbirliği yapılmaktadır. Bunların başında, Milli Eğitim Bakanlığımız ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında uzun bir süreden beri okullarımızın temizliği, bakım onarım ve çevre düzenlemeleri konularında Toplum Yararına Programlar uygulanmaktadır" dedi. Sözlerine devam eden Cırıt, "Milli Eğitim Bakanlığımız ile İçişleri Bakanlığı arasında okul güvenliği uygulamaları kapsamında bazı protokoller yürürlüğe girmiştir. Bu protokoller, olası terör ve şiddet olayları ile öğrencilerin madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklarından korunmalarının bulunduğu bir takım güvenlik uygulamalarını kapsamaktadır" dedi.

 

146 GÜVENLİK GÖREVLİSİ GÖREVLERİNE BAŞLADI

 

Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında 'Okullar ve Çevresinin Daha Güvenli Hale Getirilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü'nün imzalandığını ve bu kapsamda okullarda güvenlik hizmetlerinin yürütülmesine katkı sunulmasının amaçlandığını belirten Cırıt, "Özel Güvenlik Görevlileri istihdam edilmiştir. Bu kapsamda 2018-2019 eğitim öğretim yılı itibariyle ilimiz genelinde 146 Özel Güvenlik Görevlisi görevlerine başlamışlardır. Güvenlik görevlilerimizin haricinde bazı okullarımızda tam gün resmi ekip görevlendirilmiş olup, ilimiz genelinde de öğrencilerimizin güvenliğini sağlamak üzere tüm okullarımızın çevreleri sivil ekiplerce denetlenmektedir" dedi.  

 

GÜVENLİKTEN BİRİNCİ DERECE SORUMLU OLAN KİŞİLER OKUL YÖNETİCİLERİ

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt'ın konuşmasının ardından konuşan İl Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Şengül Çildam, kurumun 2018 yılında Toplum Yararına Proje kapsamında il genelinde yapılan icraatlarına ilişkin verileri aktararak okulların temizliğinin ve güvenliğinin kurumun öncelikleri arasında geldiğini belirtti. İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, yapmış olduğu konuşmasında, okulların idaresinden ve güvenliğinden birinci derece sorumlu olan kişinin okul yöneticileri olduğunu belirterek, okul idarecilerinden okullarında ve çevrelerinde olan olumsuzlukları rapor tutarak, en kısa sürede emniyete iletmesini istedi. Özel güvenlik olarak okullarda görevlendirilen personelin ilgili kurumların işbirliğinde eğitime tabi tutulacağını söyleyen Kurt, planlanacak bu eğitimlerle, özel güvenlik olarak görevlendirilen personele, yetki alanları ve sorumluluklarına ilişkin ilgili personel tarafından bilgilendirmeler yapılacağını ifade etti.

 

USUL VE ESASLAR HAKKINDA SUNUM YAPILDI

 

Konuşmalarının ardından okullar ve çevrelerinin daha güvenli hale getirilmesine yönelik işbirliği protokolü kapsamında okullarda yürütülen güvenlik uygulamalarına yönelik hazırlanan film izlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı, İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Koordinatörü Ahmet Tevfik Erdem tarafından TYP Protokolleri ve Özel Güvenlik Hizmetleri Uygulamaları Usul ve Esasları'na ilişkin sunum yapılırken, İl Emniyet Müdürlüğü yetkilisi tarafından "Okul Güvenlik Uygulamaları Usul ve Esasları" sunumu, İl Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü yetkilisi tarafından "Toplum Yararına Program Uygulama Usul ve Esasları" hakkında sunum yapıldı.

 

Haber / Seda AKYOL