Türkçe konuşan girişimciler Tekirdağ'da

20. TOBB ürkçe Konuşan Girişimciler Programı ve İkili İş Görüşmeleri kapsamında, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Tekirdağ'da çeşitli ziy

GÜNDEM 10.10.2018 19:46:00 0
Türkçe konuşan girişimciler Tekirdağ

TOBB öncülüğünde yapılan program kapsamında 21 farklı ülkeden Türkçe konuşan yaklaşık 50 girişimci Tekirdağ TSO’da düzenlenen toplantıda Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, Meclis Başkanı Hakan Şık, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile bir araya geldi.

“BİRLİKTE ORGANİZE EDİYORUZ”

Tekirdağ’ın sosyal ve ekonomik hayatına dair bilgileri içeren sunumun ardından konuşan Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, “21 ülkeden gelen yaklaşık 50 iş insanını girişimciyi, Türk iş insanları ile girişimcileri buluşturmaktan mutluluk duyuyorum. Bu hususta kardeş kurumumuz Tekirdağ Ticaret Borsası’na da ayrıca teşekkür etmek istiyorum çünkü Tekirdağ programını birlikte organize ederek hayata geçiyoruz” dedi.

“DÜNYADA YENİ 2 TREND VAR”

Dilde, fikirde ve işte birlikteliğin öneminin her geçen gün daha da arttığını söyleyen Günay “Bakın, dünyada yeni 2 önemli trend var. Birincisi; şehirler artık ülkelerin önüne geçti. Ülkeler değil, şehirler marka haline geliyor. 1 milyonun üzerinde nüfusu olan şehir sayısı 1950’li yıllarda 77 iken bugün 436’ya yükseldi. Şehirler birbiriyle yarış ediyor. Buna dikkat edin. İkincisi de ABD Merkez Bankası’nın son dönemde aldığı kararlar. ABD Merkez Bankası faizleri artırınca dolaşımdaki para azalıyor. Düşürünce dolaşımdaki para artıyor. Para az olunca iş yapma ve ticaret yapma şansı yükseliyor. 2008’deki krizde ABD sıfır faizle para dağıttı ama şimdi tekrar parayı sıkılaştırdı. Bu da ticaret yapmanın önündeki engellerden biri olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

 

“GİRİŞİMCİ OLMAYA ÖZENDİRİN”

Günay “Salonda bulunan tüm konuklardan bir ricada bulunmak istiyorum; değerli katılımcılar çocuklarınızı, yakınlarınızı girişimci olmaya özendirin! Nedeni ise, girişimcilik sayesinde ticaret ve üretimle zenginleşebiliriz. Eskiden büyüklerimiz ‘icat çıkarma başımıza’ derlerdi, ama artık günümüz icat çıkarma devri. Türk girişimcileri ulusal ve uluslararası yaptıkları girişimlerle dünya ile rekabette avantajlı tarafta yer alıyorlar, inanıyoruz ki almaya da devam edecekler. Bizler, meslek odası yetkilileri olarak, iş insanları olarak da her zaman gençlerimizin, girişimcilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

HEDİYELER TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların akabinde Kırgızistan, Gürcistan, Afganistan, Özbekistan, Rusya, Bulgaristan, İran, Arnavutluk, Makedonya, Kerkük Türkmenleri, Batı Trakya Türkleri tarafından Başkan Günay’a hediyeler takdim edildi.Heyet daha sonrasında Tekirdağ Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek, iş fırsatları konusunda borsa yetkilileri ve üyelerle görüşme yaptı. Heyet,Asyaport’u da ziyaret ederek Asyaport limanını gezip inceledi. Koleksiyon Mobilya’yı da ziyaret eden heyet, ziyaretlerin ardından Tekirdağ TSO üyeleri ile bir araya gelerek ikili iş görüşmeleri yaptı.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU