İklim ve Gıda Paneli düzenlenecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla, günümüzde büyük önem arz eden gıda üretimi, tüketimi, güvenliği ve israfı ile açlık konularına di

GÜNDEM 10.10.2018 18:16:00 0
İklim ve Gıda Paneli düzenlenecek

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu'nun başkanlığında düzenlenecek olan panele konuşmacı olarak Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim üyeleri Prof. Dr. Bilal Bilgin ve Prof. Dr. Fatih Konukçu ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Daire Başkanı Zir. Yük. Müh. Hacı Aslan katılacak. Panelde; sağlıklı gıda, sağlıklı beslenme ve yanlış algılar, iklim değişimi sürecinde arazi ve su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi ve gıda güvencesi, açlığın sebepleri ve Türkiye ile dünyadaki durumu, iklim değişikliklerinin gıda üretimindeki etkileri konuları tartışılacak.

 

ALBAYRAK’TAN DAVET

Dünyadaki iklim değişikliği sebebiyle gıdanın sağlıklı üretimi ve ulaşımında büyük sorun yaşandığını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bu durumu düzeltmek hem kurum hem de vatandaşlar olarak hepimizin görevidir. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tarım alanında yürüttüğümüz çalışmalarda üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirme gayreti içerisindeyiz. 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde düzenleyeceğimiz İklim ve Gıda panelinde iklim değişikliklerinin gıda üretimindeki etkilerinin daha da görünür olmasını amaçlıyoruz. Ben bu önemli panele tüm vatandaşlarımızı bekliyorum” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ