Tıp Öğrenci Kongresi yapıldı

Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğu (TÜBAT) tarafından, uluslararası alanda 4, ulusal alanda 12.'si düzenlenen, dünyada KardiyoOnkoloji alanında ilk tıp öğrenci kongresi olma özelliğini taÅ

GÜNDEM 8.10.2018 19:50:00 0
Tıp Öğrenci Kongresi yapıldı

Akademik Danışmanlığını Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cafer Zorkun’un üstlendiği, 13 ülkeden 200 katılımcının sözlü sunum ve poster bildirilerle katıldığı kongrenin açılışına, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, Trakya Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Dahili Bilimler Başkanı ve Kongre Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fatih Özçelik, Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğu ve KardiyoOnkoloji Tıp Öğrenci Kongresi Başkanı Atilla Ülkücü, Bilimsel Araştırma Topluluğu Bilimsel Program Sorumlusu Nazlı Polat, Bilimsel Araştırma Topluluğu Genel Sekreteri Atakan Dündar ile yurt içi ve yurt dışından akademisyen ve öğrenciler katıldı.

 

2016’DA FAALİYETE AÇTI

Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğu ve KardiyoOnkoloji Tıp Öğrenci Kongresi Başkanı Atilla Ülkücü, “Dünya 2010 yılında KardiyoOnkoloji kavramına yöneldi. İnovatif ve yenilikçi düşüncenin her zaman desteklendiği üniversitemiz, onlarca ülkeyi geride bırakarak, Türkiye’deki ilk KardiyoOnkoloji Polikliniği’ni 2016’da faaliyete açtı. Bugün, dünyadaki ilk KardiyoOnkoloji Tıp Öğrenci Kongresi’yle yeni bir başlangıca daha ev sahipliği yapıyoruz. Bu kongreyi hayata geçiren TÜBAT, resmi olarak bir topluluk olsa da aslında biz büyük bir aileyiz. Bunu, tüm faaliyetlerimizde gözlemlemek mümkün” dedi.

 

“MEDENİYETİMİZİN ÖNEMLİ ESERLERİNDEN BİRİ”

Trakya Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Dahili Bilimler Başkanı ve Kongre Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fatih Özçelik de “Edirne, Osmanlı’ya başkentlik yapmış, payitaht ve medeniyetimizi en iyi gösteren şehirlerden biridir. Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi de 15. yüzyılda inşa edilen ve dönemin tıp hekimlerini yetiştiren, hastalara şifa olan, medeniyetimizin önemli eserlerinden biridir. Kongre dahilinde düzenlenecek sosyal gezi programıyla Edirne’de bulunan tarihi ve kültürel yapılara gerçekleştireceğiniz ziyaretlerin iyi birer tecrübe olacağına inanıyorum” dedi.

 

“BİLGİLERİNİZİ TAZE TUTMAYA ÇALIŞIN”

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise “Daima, sorgulamaya, araştırmaya ve bilgilerinizi taze tutmaya çalışın. ‘Ben biliyorum.’ Demekten kaçının, sürekli yeni şeyler öğrenmeye odaklanın. İlim, koca bir okyanussa; bilgi, o okyanustan çıkardığımız parmağımızda kalan serinliktir. Her konuda, söylenebilecek yeni sözler vardır ve o sözleri de bulup çıkaracak olanlar sizlersiniz” dedi. İstanbul’u ve Balkanlar’ı fethederek üç kıtada hüküm süren medeniyetin, pek çok farklı kültürü Edirne’de hoşgörü içerisinde yaşattığına da vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Medeniyetimizin izleri ve özleri sizlerledir. Zaman ve mekân, gelecek artık sizlere emanettir” dedi.

 

TIPTA YENİ ARAYIŞLAR

Koroner Arter Hastalıkları Risk Faktörleri, Perkütan Koroner ve Non-Koroner Girişmler, Kardiyovasküler Cerrahi, Kalp Kapak Hastalıkları, Kardiyoloji, Kardiyak Aciller, Kemoterapi, İmmunoterapi ve Radyoterapi sonucu ortaya çıkan kalp yetersizliğinin konuşulduğu kongre kapsamında, Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç, “Tıp ve Felsefe” İlişkisini konu edinen bir sunum gerçekleştirerek, tıp ve felsefe kavramları, tıp felsefesinin temel problemleri, tıpta yeni arayışlar ve alternatif tıp gibi konularda katılımcılara bilgi verdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU