'Kibarlık Budalası' Çerkezköy'e geliyor

Kültür ve sanat etkinliklerine bir yenisini daha ekleyen Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü Haldun Dormen ve Göksel Kortay'ın başrollerini oynadığı 'Kibarlık Budalasıâ?

KÜLTÜR SANAT 8.10.2018 19:21:00 0

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında “Kibarlık Budalası “ adlı oyunu sanatseverlerle buluşturacak.

 

ÇOSB KONFERANS SALONU’NDA SAHNELENECEK
Başrolünü Türk Tiyatrosu’nun duayen ismi Haldun Dormen’in oynadığı Moliere’in ölümsüz eseri ‘Kibarlık Budalası’ , tiyatro severlerin karşısına çıkacak. ÇOSB Konferans salonunda 12 Ekim Cuma günü saat 19.30’da sahnelenecek oyun, 17. yüzyıl Fransa'sında, cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain'in asilzade olmak için verdiği mücadeleyi anlatıyor.

 

YILLAR SONRA YENİDEN SAHNELERE DÖNDÜ

Türk tiyatrosunun büyük ustası Haldun Dormen'in yıllar sonra yeniden sahnelere döndüğü Kibarlık Budalası'nın uyarlamasını İpek Kadılar yaptı. Hakan Altıner'in sahneye koyduğu oyunun koreografisi Mikel N. Vidhi tarafından hazırlanırken, kostüm tasarımı Türkan Kafadar, dekor tasarımı Gizem Gürsel ile Sedef Kermen, ışık tasarımı ise Cengiz Özdemir’e ait. Oyunda Haldun Dormen, Göksel Kortay, Hakan Altıner, Damla Cercisoğlu, Anıl Yülek, Reyhan Aydınsel, Burcu Akyürek, Efe Yeşilay, rol alıyor. Tiyatroseverler oyun biletlerini ÇOSB Bölge Müdürlüğünden temin edebilecek.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU