'Korku içinde yaşamak istemiyoruz'

Çerkezköy İstasyon Mahallesi Cengiz Topel Caddesi'nde meydana gelen kazalara bir yenisi de dün eklendi. Vatandaşlar sürekli korku içinde yaşadıklarını belirterek bu soruna bir çözüm bulunmasını istedi.

GÜNDEM 8.10.2018 19:14:00 0

Dün saat 15:30 sıralarında Cengiz Topel Caddesi'nde bir otobüs ve bir midibüs çarpıştı. Meydana gelen kazada yaralanan olmazken, bu kazanın ilk olmadığını belirten vatandaşlar araçların sürekli 140-150 km hızla gittiğini dile getirerek bu soruna bir çözüm bulunmasını istedi.

 

HAFTADA EN AZ 3-4 KAZA OLUYOR

Sürekli korku içinde yaşadıklarını belirten vatandaşlar, "Ana cadde üzerinde araçlar aşırı hız yapıyor. 140-150 kilometre hızla gidiyorlar. Bu durum sürekli kazalara sebep oluyor. Haftada en az 3-4 kaza oluyor. Bu kazalardan bir tanesi yakın zamanda 8 yaşında bir kız çocuğunun ölümüne sebep oldu. Servis araçları, minibüsler sürekli kaza yapıyor" dedi.

 

"KORKU İÇİNDE YAŞAMAK İSTEMİYORUZ"

Yaşlılar ve engelliler karşıya geçerken zorlandığını dile getiren vatandaşlar, "Cadde üzerindeki binalarda yaşayan vatandaşlar çok tedirgin. Korku içinde yaşıyoruz. Yaşam alanı içinde bu kadar hız yapılmamalı. Bu yetmezmiş gibi sürücü adayları da burada araç kullanmaya başladı. Herhangi bir çözüm bulunmazsa  mahalleli olarak yolları biz kapatacağız. Kimsenin canı bu kadar basite alınamaz. Hız sınırı tabelaları yeterli gelmiyor, kavşaklara ışık ve set istiyoruz. Korku içinde yaşamak istemiyoruz" sözlerine yer verdiler. Mahalleli bu konu ile ilgili mahallede 250 adet imza topladıklarını fakat yetkililerin hiç bir şey yapmadığını ve hiç bir önlem almadığını dile getirdi.  

 

Haber / Özge MERİÇ