50 sağlık personeline Yara Bakım Eğitimi

Tekirdağ Devlet Hastanesi tarafından hazırlanan "Yara Bakım Eğitimi ile Yaralara Merhem Olacağız" projesi, hastane yönetimi ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin tarafından imzalandı. "

GÜNDEM 7.10.2018 17:18:00 0
50 sağlık personeline Yara Bakım Eğitimi

Tekirdağ İl Sağlı Müdürlüğü Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Gülaydın Tabu tarafından yazılan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje ile Tekirdağ halkına bilimsel bilgi ve veriler ile daha kaliteli hizmet sunmanın amaçlandığı kaydedildi.

 

"DAHA KALİTELİ HİZMET SUNACAĞIZ"

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Yara Bakım Eğitimi ile Yaralara Merhem Olacağız projesi ile Tekirdağ halkına bilimsel bilgi ve veriler ile daha kaliteli hizmet sunulması amaçlanıyor. Dekübit Ülseri=Bası Yarası=Yatak Yarası eş anlamlı olup; hastalık ve ölüm riskini arttıran, hastanede yatış süresini uzatan, tedavi giderlerini arttıran önemli sağlık sorunlarındandır. Bu eğitim ile amaçlanan bası yarasının oluşmadan önlenmesi, var olan yaralara kanıt temelli uygulamalar ile bakım yapılmasının sağlanmasıdır. Bilgi ve beceri artışı ile hastalarımız için daha kaliteli yaşam sunarken ekonomik yükü de azaltmış olacaktır" ifadeleri yer verildi.

 

Haber / Özge MERİÇ