Edirne Kitap Fuarı kapılarını açtı

Edirne Belediyesi'nin organizasyonuyla düzenlenen Edirne 6. Kitap Fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı. Kitap Fuarı'nın Onur Konuğu ise siyasetçi Ali Topuz oldu.

GÜNDEM 7.10.2018 14:43:00 0
Edirne Kitap Fuarı kapılarını açtı

Edirne 6. Kitap Fuarı; Kipa Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı. 14 Ekim’e kadar 62 yayınevi ile 120 yazarı ağırlayacak olan kitap fuarının açılışında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Yerel yönetimlerin tek görevi yol yapmak, altyapı yapmak, peyzaj yapmak, su getirmek, kanalizasyon yapmak değil. Yerel yönetimlerin en büyük ve bana göre en önemli görevi bir şehri, bir kentin kültür, sanat ve spor yaşamına yaptığımız katkı. Dünyanın peyzaj açısından, mimarı açıdan en güzel şehrini yaratabilirsiniz. Orada yaşayan insanlar dünyanın en mutlu şehrinde yaşayan insanlar olabilir ama bu yaptıklarınız eğer sanatla, kültürle, sporla desteklenmiyorsa; bunlarla yaptıklarınızın üzerine taç koymuyorsanız, biliniz ki yaptıklarınız sizden sonra yok olup gidecektir. Yönettiğiniz kenti kültürel anlamda zenginleştirmiyorsanız; yönettiğiniz kenti sanatla buluşturmuyorsanız, tanıştırmıyor ve gelecek yıllara taşımıyorsanız, o şehrin geleceği yoktur. Edirne’yi 92 yıl Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapan bu özel şehri tüm dünyada tanınır hale getirmek zorundayız. Hedefimiz ve çabamız bu” dedi.

 

100 ÜLKE ARASINDA 68’İNCİ SIRADA

Edirne’nin tüm dünyada en çok turist çeken 100 ülke arasında 68. sırada olduğunu ve bundan da gurur duyduğunu ifade eden Gürkan “Edirne’de 3,5 milyon turisti Edirne’ye getirebiliyorsak; Edirne’yi en çok turist çeken 100 ülke arasında 68. sıraya koyabiliyorsak bu Edirne’nin geçmişten gelen üniter yapısını çok iyi tanıttığımızı, sentezini yaptığımızı ve bunu tüm dünyada çok iyi anlattığımızı gösterir” dedi. Edirne’nin 92 yıl gururla Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yaptığını belirten Gürkan, “Edirne bugün de yine aynı gurur ve heyecanı duyarak hemşehrisi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalması için aynı gururla dimdik ayakta duracaktır. Türk Milleti’nin temeli kültürdür diyen Atatürk’e bizim sevdamız, sevgimiz, saygımız elbette sonsuz. Ama Atatürk’ü sevmek, saygı duymak Atatürk için bir şeyler yapmış olmak anlamına gelmiyor. Biz öyle gençler öyle evlatlar yetiştireceğiz ki; öyle bir şehir yaşatacağız ki; sadece sevdayla, sevgiyle, saygıyla değil, yaşam tarzımızla, yaptıklarımızla, aldığımız nefesle, yüreğimizdeki aşkla ve Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılacak gençleri yetiştirerek Atatürk’e olan sevgimizi göstereceğiz” dedi.

 

BELEDİYELER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Kitap Fuarı’nın Onur Konuğu Ali Topuz da kültür, sanat ve hatta spor faaliyetlerini sürdürmenin belediyeler için çok önemli olduğunu belirterek “Çünkü belediyelerimizin çok kıt olan kaynaklarından bu işleri yapmaya pay ayırabilmek ancak sanatın, ilimin, edebiyatın, sanatın her türünün, sporun bir insanın gelişmesinde ne kadar önemli bir payının olduğunu bilmiş olmaktan kaynaklanır. Bilgi, kültür, sanat gerçekten insanı yüceleştiren bütün yeteneklerini ortaya koymasına zemin hazırlayan bir alandır. Bu alana yatırım yapmak demek insanlarımızın geleceğini daha mutlu ve daha umutlu bir noktaya taşımak demektir” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ