"İnsan faktörünü atlarsak başarılı olmanın imkanı yoktur"

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, Tekirdağ ve Edirne'deki yöneticilerle bir araya geldi. Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Ayd

GÜNDEM 7.10.2018 12:57:00 0
"İnsan faktörünü atlarsak başarılı olmanın imkanı yoktur"

Tekirdağ'da Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya katılan Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü  Hamza Aydoğdu,  eğitim yöneticileriyle bir araya geldi. Düzenlenen toplantıya, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, müdür yardımcıları ve şube müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, ilçe şube müdürleri ilimizdeki tüm resmi/özel okul ve kurumlarda görevli yöneticiler ile birlikte Çerkezköy ve Kapaklı'dan da okul müdürleri katıldı.

SİSTEMİ YÖNETEN İNSANDIR

 

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan konuşmasında, "Tüm eğitim yöneticilerimizle ile beraber sizlerle buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. Tekirdağ’da eğitim anlamında attığımız her adımda yanımızda olmanız, şehrimizle ilgili ihtiyaçlarımızla bizleri desteklemenizden dolayı şahsım ve yönetici arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum" dedi. Ulusan'ın ardından konuşan MEB Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, "Ne kadar mükemmel bir sistem kurarsanız kurun, o sistemi yöneten insandır. İnsan faktörünü atlarsak başarılı olmanın imkânı yoktur. Genelgeleri, kanunları ve yönetmelikleri konuşmak yerine hayatın akışı içinde kaçırdığımız bu insani boyutları konuşmamız gerektiğini düşünüyorum. İnsan ilgili olunca bilgili de oluyor, ilgili olunca işini de seviyor. Bizi biz yapan en önemli değerlerden birisi de samimiyettir. Bunu kaybetmemeliyiz, çünkü bizim kendimize yüklediğimiz misyonlar var. Birbirimizi sevmeliyiz, birbirimize kenetlenmeliyiz. Sevginin saygının aşamayacağı hiçbir güçlük yoktur" dedi.

 

"ÖĞRETMENLİĞİN HAKKINI VERMELİYİZ"

 

Yöneticilerin kibirli olmaması gerektiğini, yöneticilerin varlık sebebinin öğretmenler ve öğrenciler olduğunu ,çocukların iyi bir eğitim almaları için iyi bir eğitim ortamı hazırlamanın önemini dile  getiren Aydoğdu, "Şefkat, sevgi her zaman prim yapar. İyilikler hiçbir zaman unutulmaz, empati yapmalıyız. Yaptığımız işin yani öğretmenliğin hakkını vermeliyiz. Birbirimize saygılı ve tutkun olmalıyız. Bir insan kötüyse uzun süre kendini gizleyemez, bir gün gerçek yüzü ortaya çıkar" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Hamza Aydoğdu’ya ziyaretleri sırasında MEB Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Feyzullah Çiftçi eşlik etti. 

 

EDİRNE'Yİ DE ZİYARET ETTİ

 

Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, beraberinde MEB Personel Genel Müdürlüğü Özel Büro Daire Başkanı Feyzullah Çiftçi ile Edirne'yi ziyaret etti. Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, görevli müdür yardımcısı ve şube müdürleri ile kahvaltıda bir araya gelen Aydoğdu, Hakan Cırıt tarafından Edirne'nin eğitim-öğretim durumuna ilişkin bilgi verildi. Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, Edirne Halk Eğitim Merkezi Mimar Kemaleddin Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya katıldı. Edirne İl Milli Eğitim Müdürü  Hakan Cırıt, " Tarih ve kültür Edirne’yi, Edirne de bizleri kuşatmıştır. Evladı Fatihan diyarı, ecdat yadigârı Edirne, bu medeniyette her yüreğe damla damla düşen bir sevdayı anlatır hepimize. Bizler de bugün, eğitim sevdasının izinde, bu güzel iklimde, eğitim camiamızın fedakâr kadrosu, eğitim yöneticilerimizle sizlerle buluşmanın heyecanını yaşıyoruz" dedi.

 

TABLO ARMAĞAN ETTİ

 

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt tarafından, MEB Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu’ya, Edirne'ye has olan Edirnekârî sanat tekniğiyle yapılmış tablo armağan etti. MEB Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, beraberinde MEB Personel Genel Müdürlüğü Özel Büro Daire Başkanı Feyzullah Çiftçi ve Edirne İl Millî Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ile birlikte Edirne Valisi Günay Özdemir’i ziyaret etti.

 

Haber / Özge MERİÇ