3 ilde 'Bir Fikrim Var Proje Yarışması'

Trakya Kalınma Ajansı ve Edirne, Tekirdağ, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlükleri arasında "Bir Fikrim Var Proje Yarışması" ile ilgili işbirliği protokolü imzalandı. Tekirdağ İl Milli EÄ

GÜNDEM 5.10.2018 12:28:00 0
3 ilde

"Bir Fikrim Var Proje Yarışması" ile ilgili imzalanan protokol ile TRAKYAKA, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde öğrenim gören ortaöğretim öğrencilerinin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda edindikleri bilgi, beceri ve kazanımlarını kullanarak, girişimcilik, yaratıcı zekâ, bilimsel düşünme, rekabet edebilme bilinciyle araştırmaya yöneltilmesi ve teşvik edilmesi amaçlandığı belirtildi.

 

İLK DEFA TEKİRDAĞ'DA UYGULANDI

Bir Fikrim Var Proje Yarışması'nın, Tekirdağ'da Mesleki ve Teknik Eğitim veren resmi ve özel okul veya kurumlara devam eden öğrenciler arasında geçen yıl başlatıldığı belirtildi. İmzalanan protokol ile bu yıl itibarıyla Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne, Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne ve Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'ne bağlı Tekirdağ ilinde faaliyetlerini sürdüren tüm ortaöğretim okul veya kurumlarda uygulanan programlarda öğrenim gören öğrencilere yönelik planlandığı açıklandı.

 

3 İLDE DE UYGULANACAK

Tekirdağ'da 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında ilk defa uygulanan Bir Fikrim Var Proje Yarışması’nın, imzalanan bu protokolle 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında yaygınlaştırılarak üç ilde de uygulanması hedeflendiği kaydedildi.

 

Haber / Özge MERİÇ