Aday adaylığını açıkladı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde ikinci kez belediye başkanı olabilmek için aday adaylığını

GÜNDEM 4.10.2018 16:23:00 0
Aday adaylığını açıkladı

CHP Edirne İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında parti binası yolunda meşaleler ve davul-zurnayla CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ve diğer partililer tarafından coşkuyla karşılanan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, parti önünde toplanan kalabalığa bugüne kadarki hizmetlerini anlattı.

TAM BAĞIMSIZ BİR TÜRKİYE'Yİ' YENİDEN KURMAK İÇİN

Yaşanan ekonomik sorunlara değinen, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Edirne, ülkemizin yaşadığı ekonomik yangından, krizden, sınır olması nedeniyle belki de en az etkilenen illerden bir tanesidir. Ama herkes biliyor ki, tümümüzün mal varlığının değeri yarı yarıya düştü, cebindeki paranın değeri yarı yarıya düştü. Düne kadar biz Bulgaristan'dan araçlarımıza yakıt almaya giderken, bugün o hale geldik ki Bulgarlar gelip buradan yakıt almaya başladılar. Hafta sonları marketlerde Bulgar ve Yunanlılardan dolayı Türkler alışveriş yapamaz hale geldi. Bu bir tarafıyla esnafımız için elbette sevindirici ama diğer taraftan ülkemiz ve vatandaşımız için baktığımızda yeni çözümler üretmek gerekiyor. Bu nedenle, bu çorbada bir tuzumuzun olması için, bu çözüm önerilerinin, çözüm ekibinin bir parçası olmak için 31 Mart 2019'da yapılacak yerel yönetim seçimlerinde CHP'nin yeniden, daha güçlü, tıpkı Deniz Gezmiş'in dediği gibi 'Tam bağımsız bir Türkiye'yi' yeniden kurmak için CHP Edirne Belediye Başkanlığı'na tekrar aday adaylığımı bugün huzurlarınızda açıklamaktan kıvanç ve gurur duyuyorum" dedi. Recep Gürkan konuşmasının ardından Belediye Başkanlığı aday adaylığı dilekçesini, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanlığı'na sundu.

Haber / Özge MERİÇ