Mandalı: Mühürden vazgeçin

Kapaklı Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı yapıldı. Toplantıda asfalt plenti gerginliğe neden olurken, AK Partili meclis üyesi Metin Kanat, İrfan Mandalı'nın son günlerde hizmet yapmak yerine asfalt şanti

GÜNDEM 3.10.2018 18:59:00 0
Mandalı: Mühürden vazgeçin

Kapaklı Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısını yaptı. Dün saat 14:00’da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapılan toplantı açılış ve yoklama ile başladı.

 

“DEMOKRATİK OLARAK YARIŞIRIZ”

Toplantının açılışında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yerel seçimlere kısa bir süre kaldığını anımsatarak “Bazı partilerde belediye başkan adayları ve meclis üyesi adayları için başvuru ücretleri belli oldu” dedi. Ülkemizin son dönemlerde ekonomik krizle savaştığını söyleyen Mandalı, “Sanayi sektörümüz ve esnafımızın krizden etkilendiğini görüyoruz. İnşallah Türkiye ekonomik anlamda özgürlüğüne kavuşmuş olur. 31 Mart’a giderken kavgasız gürültüsüz demokratik olarak yarışırız” dedi.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Kapaklı’da göreve başlayan yeni kaymakam Mustafa Ünlüsoy’a da görevinde başarılar dileyen Mandalı, devlet erkanı ve yöneticiler olarak Kapaklı’nın gelişmesi için katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi. İrfan Mandalı’nın konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü. 2019 mali yılı performans programı ile 2019 mali yılı gelir ve gider bütçesi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, 2019 mali yılı gelir tarifesi de oy birliği ile Tarife Komisyonu’na havale edildi.

 

İMAR PLAN DEĞİŞİKLİKLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Kapaklı Atatürk Mahallesi 180 ada 1 parsel ve çevresindeki imar yollarına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği konulu yazı İmar Komisyonu’na havale edilirken, dolu kadro değişikliği ve boş kadro değişikliğiyle ilgili yazılar da oy birliği ile kabul edildi. Kapaklı Yanıkağıl Mahallesi Yüksek Hızlı Tren Hattı ve yakın çevresine ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği konulu yanın İmar Komisyonu’na havale edildiği toplantıda Ozan Sokak’ta yer alan park alanına isim verilmesi konusu da İmar Komisyonu’na havale edildi.

 

HİSSE SATIŞLARI KABUL EDİLDİ

Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan aktarma konulu yazı ve ek bütçe konulu yazının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantıda belediye hisselerinin satışı ile ilgili 2 gündem maddesi de oybirliği ile kabul edildi.

 

YAPILACAK TEK YER KARAAĞAÇ MI?

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan AK Partili Meclis Üyesi Metin Kanat, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı eleştirdi. Kanat, 15 yıldır belediye başkanlığı yapan İrfan Mandalı’nın son günlerde hizmet yapmak yerine asfalt şantiyesini gündeme getirdiğini ifade ederek “Tutturdunuz asfalt şantiyesi diye. Bütün işleri bıraktınız asfalt diye konuşuyorsunuz. Asfalt şantiyesi yapılacak tek yer Karaağaç Mahallesi mi kaldı. Bunun değerlendirmesini halkımız yapacak” dedi.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da ihalenin Kamu İhale Kurumu’nun internet sayfasında yayınlandığını belirterek “Siz o yeri iptal edince şantiye yetkilileri bana ‘Ak Partililer ne güzel bana iyilik yaptılar. 11 milyonluk ihale 22 milyona çıkacaktı. 11 milyon Kapaklı Belediyesi zarar edecekti’ dedi. Pazartesi gün itibariyle yerini değiştirdik. Arkadaşlar bürokratlar araya girecek tayini çıkacak diye mührü bozamıyorlar” dedi.

 

“MÜHÜRLEMEDEN VAZGEÇİN”

Bu mühürlemeden vazgeçilmesini isteyen Mandalı “Büyükşehir’den geçirerek belediye hizmet alanına da geçirdik. Buradaki plentle ilgili bürokratlara da baskı yapmayın, müdürden vazgeçin. Orasını bir an önce çalıştırmaya başlayalım ve asfalt yayma işine başlayalım” dedi. Alfalt plentinin neden Karaağaç’a kurulmak istendiği ile ilgili eleştirilere de cevap veren Mandalı “4734 sayılı mevzuata bakın. Boş alanımız orası yasa da alan istediği taktirde Kapaklı Belediyesi olarak onlara yer göstermek zorundasın. Karşı çıkıyorsanız, Pınarça’da yapılması planlanan termik santrale karşı çıkarsınız. Çevreye zararı olmayan ve 30.09.2019 tarihinde noter tasdikli evrak olmasına rağmen buradaki asfalt plentini durdurmanın ne anlamı var?. Zararı olsa sizinle hem fikir olurdum. Zerre kadar çevreye ve topluma da zararı yok” dedi.

 

“TEK TARAFLI FESHEDECEĞİZ”

20 gün içinde asfalt plenti ile ilgili ÇED raporu alamazlarsa ihaleyi tek taraflı feshedeceklerini kaydeden Mandalı, “Onun yaptığı ihale şartnamesindeki geçici teminat mektubunu yakıyorum ve bütçeme alıyorum. Yetki bende var” dedi.

 

“NEDEN İŞLEME KOYMUYORSUNUZ?”

AK Partili Meclis Üyesi Metin Kanat da asfalt ihalesi ile ilgili AK Partililerin bilgilendirilmediğini savunarak “Belediyeyi arayarak bilgi sahibi olduk. Biz buraya park yapıldığını biliyorduk. Noter tasdikli bir anlaşmamı yaptınız. Asfalt plentine karşı değiliz. Yerleşim yerine yakın olduğu için karşıyız. Uzak olsaydı böyle bir tepkimiz olmazdı” derken, AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Çetin de “Bu firma teminat mektubu verdi. Neden işleme koymuyorsunuz” sorusunu sordu. İhalenin yapıldığını belirten Başkan Mandalı da “Teminat mektubu ise başladığı vakit yürürlüğe girer. Çalışmaya başlamadığı için de bizde müteahhit arkadaşa 20 gün süre verdik. 18 günleri kaldı. Bu süre içinde sıcak asfalt getirmeye başladığı an ben onun teminatını yakamam” dedi.

 

“SİZE MALZEME ÇIKMAYACAK”

Mustafa Çetin asfalt şantiyesinin ve termik santralin 2019 yerel seçimlerinin malzemesi olduğunu savunarak “Bu malzemeleri halk yemeyecek. Vatandaşlar bu tartışmalara inanmıyor. Halk size beş yıl boyunca ne yaptığınızı soracak. O nedenle burada aslında mevzuat açık ve nettir. Asfalt şantiyesi genel şartnamede bir ek maddedir. Arzu ederse böyle bir yer isteme hakkına sahiptir. Yine orası olacak diye kanun yoktur. Sizden yer istemiş sizde vermişiniz. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü de o yeri uygun görmemiş. Bu kadar basit” dedi. Bunun arkasına sığınıp AK Partililer hizmet istemiyor demenin  anlamı olmadığını kaydeden Çetin “Oradan size malzeme çıkmayacaktır. Zaten 2019 yılında gidicisiniz” diye konuştu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU