'Bunu yapan insan olamaz'

Kırklareli'de 'Garip' adı verilen köpek okla vurularak öldürülmüş olarak bulundu.

GÜNDEM 1.10.2018 17:17:00 0

'Garip'in 10 gün önce dünyaya getirdiği 9 yavru annesiz kalırken, vatandaşlar bu vahşete tepki gösterdi. Yavrular, yapılan kontrollerinin ardından Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği üyelerince biberonla süt verilerek bakılmaya başlandı.

 

Bunu yapanın 'insan' olamayacağını söyleyen Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, “İnsan olabilmek için yalnızca ellere, kollara, gövdeye ve kafaya sahip olmak yetmez, şefkat, merhamet, onur ve sevgi gerekir. Bu buzlanmış görüntüdeki 10 gün önce 9 tane yavru doğurmuş köpeğimizi sabah okla vurulmuş bir şekilde sokakta bulduk. Diyecek söz bulamıyorum” dedi.

 

“SENİ BULMAK BOYNUMUN BORCU”

Yavruları bakımevine aldıklarını söyleyen Kesimoğlu Bir çift lafım da bunu yapan kişiye: sen ne Kırklarelilisin, ne Trakyalısın ne de insansın. Senin tek yaptığın şey atmosferi kirletmek, seni bulmak benim boynumun borcu olsun” dedi.

 

VALİ BİLGİN DE TEPKİ GÖSTERDİ

Olaya tepki gösteren Kırklareli Valisi Osman Bilgin de büyük üzüntü içerisinde olduklarını belirterek “Kırklareli Emniyet Müdürlüğü ekipleri köpeği ok ile vuran kişiyi bulmak için titizlikle çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

 

HAYVANSEVERLER SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Kırklareli Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Yüksel İbrikçi ve bazı üyeler de, şüphelinin bulunması için Kırklareli Emniyeti Hayrettin Yesin Karakol Amirliğine suç duyurusunda bulundu.

 

Haber / Yakup KARATEPE