Şehit edilişinin 22'nci yılında kabri başında anıldı

Diyarbakır'da 1996 yılında pkk'lı teröristler tarafından şehit edilen öğretmen Uğur Gören, KırklareliLüleburgaz'a bağlı Ahmetbey beldesinde mezarı başında anıldı.

GÜNDEM 1.10.2018 16:39:00 0
Şehit edilişinin 22

Diyarbakır'ın Hantepe köyünde pkk'lılar tarafından 1996 yılında şehit edilen öğretmen Uğur Gören, şehit edilişinin 22'nci yıldönümünde kabri başında anıldı.

KABRİNE ÇİÇEKLER KOYUP DUA ETTİLER

Öğrenciler ile birlikte şehit öğretmen Uğur Gören'in kabrine çiçekler koyup dua eden Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, “Hemşerimiz, şehit öğretmenimiz Uğur Gören, 3 öğretmen arkadaşı ile birlikte 22 yıl önce PKK'lı hain teröristler tarafından şehit edildiler. Şehit öğretmenimiz Uğur Gören'i, şahadetinin 22'nci yılında, kabri başında, adını verdiğimiz okulumuzun öğrencileri ile birlikte anıyoruz. Bugün kabri üzerinde dalgalanan şanlı Türk bayrağın olduğu, vatanın en ücra köşesine bile eğitim ışığını götürmek için gönüllü olan Uğur öğretmenimiz, hepimizin er geç karşılaşacağı mutlak sona, bizlerden erken ulaşmış olabilir ama ardında Ulu Önder Atatürk'ün 'Benim manevi mirasım ilim ve akıldır' sözünde olduğu gibi, ilim ve aklı bizlere miras bırakmıştır.Bugün bize düşen görev, bu mirasa sahip çıkmaktır” dedi.

 

“UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Uğur Gören’i unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını kaydeden Altıntaş “Uğur öğretmenimiz başta olmak üzere, vatanı uğruna şehit düşen asker, polis, kamu görevlisi ve sivil vatandaşlarımız ile gazilerimizi şükran, minnet ve saygı ile anıyorum” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ