İtfaiye Teşkilatı 304 yaşında

İtfaiye teşkilatının 304'üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi İtfaiyesi tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi. Çerkezköy Organize Sanayi BÃ?

GÜNDEM 1.10.2018 15:35:00 0
İtfaiye Teşkilatı 304 yaşında

İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) İtfaiyesi tarafından Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin minik öğrencilerine yangın eğitimi verilirken, uygulamalı yangın tatbikatı da yapıldı.

 

EĞİTİM VERİLDİ

İtfaiye Haftası kapsamında Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda eğitim düzenlendi. Eğitimde öncelikli olarak yangın ve depremden korunma tedbirleri teorik olarak anlatılırken, ÇOSB İtfaiye yetkilileri olası yangın halinde nasıl davranmaları gerektiği konusunda da öğrencilere bilgiler verdi.

 

“AMACIMIZ CAN VE MAL KAYIPLARININ ÖNÜNE GEÇMEK”

Öğrencilere yangınla karşı karşıya kaldıklarında neler yapacakları konusunda uygulamalı bilgiler verdiklerini belirten ÇOSB İtfaiyesi yetkilileri “Amacımız, çıkabilecek yangın vakalarına karşı hazırlıklı olup, can ve mal kaybının önüne geçmektir” dedi. Yapılan bilgilendirmelerin ardından öğrencilere yangın tüplerinin nasıl kullanılması gerektiği ve yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiği konusunda uygulamalı olarak anlatılarak yangın tatbikatı yapıldı.

 

İTFAİYE PERSONELLERİNE ZİYARET

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürü Mehmet Özdoğan da, İtfaiye Haftası dolayısıyla, ÇOSB İtfaiyesi’ni ziyaret etti. ÇOSB Bölge Müdürlüğü İdare Müdürü Fazlı Tan, ÇOSB İtfaiye Şefi Kemal Terzioğlu ve itfaiyeciler tarafından karşılanan Özdoğan, İtfaiye teşkilatının kuruluş yıldönümünü kutladı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU