Akademik Kurul toplandı

Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu'nda 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı düzenlendi.

GÜNDEM 29.09.2018 16:55:00 0
Akademik Kurul toplandı

Düzenlenen Akademik kurul toplantılarında 2017-2018 eğitim öğretim yılında yürütülen çalışmalar ve yeni döneme hazırlık konuları ele alındı.

 

DÜŞÜNCE VE ÖNERİLER DEĞERLENDİRİLDİ

 

Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi Toplantı Salonu'nda yapılan Akademik Kurul Toplantısı Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür’ün başkanlığında düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nurettin Aka, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Cevdet Altunel ve Fakülte öğretim elemanları katıldı. 2017-2018 eğitim öğretim yılında yürütülen çalışmaların ve yeni döneme hazırlık konularının ele alındığı toplantıda akademik ve idari anlamda mevcut durum değerlendirilerek fakültenin tercih edilirliğinin artırılması noktasında akademisyenlerin düşünceleri ve önerileri konuşuldu.

 

"ÖĞRENCİLERİMİZİN KARİYERLERİNDE FARK YARATMALARI İÇİN ÇABA GÖSTERMELİYİZ"

 

Akademik Kurul Toplantısı'nda konuşan Prof. Dr. Bülent Şengörür, Eğitimde öğrenci odaklı olmanın önemini vurgulayarak "Öğrencilerimizin bilgili ve donanımlı olmalarının yanı sıra kültürel, sanatsal ve sportif yönlerden de kariyerlerinde fark yaratacak bireyler olmaları noktasında çaba göstermeliyiz" dedi. Ardından Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nurettin Aka, fakülte hakkında genel bir bilgilendirmede bulundu. Daha sonra Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Han Ergüven, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bayram Akay, Rekreasyon Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Taki can Metin, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bilal Deveci 2017-2018 akademik yılında bölümleri bünyesinde yürütülen çalışmalara ilişkin slayt eşliğinde sunum yaptı. Toplantı, öğretim üye ve elemanlarının görüş, öneri ve katkılarının alınması ile sona erdi.

 

PINARHİSAR MYO'DA DA DÜZENLENDİ

 

Kırklareli Pınarhisar Meslek Yüksekokulu'nda 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür başkanlığında, Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sezai Öztaş ve akademik personelin katılımıyla düzenlendi. Düzenlenen toplantıda yüksekokulun hedefleri ve bu hedeflere ulaşmak için atılması gereken adımlar ele alındı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Bülent Şengörür, akademik ve idari personelin özverili bir şekilde görevini yerine getirmesinin Kırklareli Üniversitesi’nin tercih edilen ve topluma yol gösteren bir üniversite olma misyonuna önemli katkılar sunacağını ifade etti. “Tanımazsanız, bilemezsiniz” diyerek kurumsal iletişim olgusuna vurgu yapan Prof. Dr. Şengörür, "Hiçbir problemi ötelememek gerekiyor. Sorunlara gerekli iletişim mekanizmalarını kullanarak zamanında müdahale etmeliyiz. Problemleri daha sonraya bırakmak çözüm üretmeyi zorlaştıracaktır. Öğrencilerin sıkıntılarını ve problemlerini mutlaka dinleyin. Öğrencileri çok iyi anlamamız lazım. Yapacağınız küçük bir dokunuş, onların hayatlarını ve kariyerlerini geliştirmelerinde önemli katkılar sunacaktır.  Biz, öğrencilerimiz mezun olduktan sonra da Üniversitemizden güzel bahsetsinler istiyoruz. Bu bakımdan öğrencilerimizde aidiyet duygusu oluşturmaya özen gösterelim" ifadelerine yer verdi. 

 

SUNUM YAPILDI

 

Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Sezai Öztaş MYO’nun mevcut durumu ve 2017-2018 akademik yılında yapılan çalışmalara dair bilgiler paylaştı. Açılış konuşmalarından sonra Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Bölüm Başkanı V. Öğr. Gör. Ali Çakır, İnşaat Programı Bölüm Başkanı V. Öğr. Gör Aysun Seven, Bilgisayar Programcılığı Programı Bölüm Başkanı V. Öğr. Gör. Selçuk Özkan, Turizm ve İşletme Programı Bölüm Başkanı V. Öğr. Gör. İbrahim Alpay Yılmaz, Bilgi Yönetimi Programı Bölüm Başkanı V. Öğr. Gör. Seda Akın Gürdal, Halkla İlişkiler Programı Bölüm Başkanı V. Öğr. Gör. Mehmet Sali ile Kontrol ve Otomasyon Teknolojileri Bölüm Başkanı V. Öğr. Gör. Gülçin Mühürcü bölümleri hakkında sunumlar yaptı. Akademik Kurul Toplantısı, öğretim üye ve elemanlarının görüş, öneri ve dileklerinin alınmasının ardından Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, doktora eğitimini tamamlayan Öğr. Gör. Dr. Erkan Taşdemir’e cübbe giydirmesiyle sona erdi.

 

Haber / Özge MERİÇ