Sınır kapılarında yoğunluk arttı

Avrupa'nın çeşitli ülkelerine ürün götüren TIR'lar, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı sınır kapılarında yoğunluğu artırdı. Kapıkule Sınır Kapısı'n

GÜNDEM 29.09.2018 16:53:00 0
Sınır kapılarında yoğunluk arttı

Yurt dışına çıkış yapmak için Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nı tercih eden sürücüler, TIR parkı dışında yaklaşık 10 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise kuyruk 5 kilometreyi geçti.

 

YILLARDIR AYNI SIKINTIYI YAŞIYORUZ


TIR sürücüsü Bektaş Koyuncu, İstanbul'dan yüklediği ihraç yükünü Almanya'ya götürdüğünü ve kuyrukta beklediğini belirterek, "Dün geceden bu yana sıranın gelmesini bekliyorum. Burada yıllardır aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Yemek yiyecek, ihtiyaçlarımızı gidereceğimiz bir tesis yok. Buna artık bir çare bulunsun" dedi. Almanya'ya otomobil lastiği götüren İhsan Cancan da neden beklediklerini bilmediklerini belirterek, "14 kilometrede kuyruğa girdik, adım adım ilerliyoruz. Ne arayan ne soran ne de derdimizi dinleyen var. Aç susuz burada bekliyoruz" ifadelerine yer verdi. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kuyruğun TIR'ların aynı anda sınıra gelerek çıkış yapmak istemesinden kaynaklandığını belirtti.

Haber / Seda AKYOL