Tekirdağspor'da istifa şoku

21 Temmuz'da yapılan kongrede göreve gelen Tekirdağspor Kulübü Başkanı Osman Kurt, düzenlediği basın toplantısında, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Başkan olarak yapmak istedikleri ile Teki

GÜNDEM 29.09.2018 11:18:00 0
Tekirdağspor

Tekirdağspor’da yönetici olmanın, kulüp başkanlığı yapmanın çok özel bir gurur olduğunu söyleyen Kurt “Tekirdağspor formasını giymek bir ayrıcalıktır, ayrı bir onurdur. Tekirdağspor yönetiminde sen ben olayı yok. Mevzubahis Tekirdağspor olunca birlik beraberlik her şeyin üzerinde olmalıdır” dedi.

 

“YAPMAK İSTEDİKLERİM İLE ÇOK FARKLI OLDUĞUNU GÖRDÜM”

 

Temmuz ayında yapılan kongrede başkanlığa aday olduğunu anımsatan Kurt “Yönetim kurulum ve ben 2 aydır çalışma yapıyoruz. Bu süre içerisinde de  takdir edilecek çalışmalar yaptığımıza şahsen inanıyorum. Bu çalışmalarımızın birçoğu da imkansızlıklar dahilinde gerçekleşmiştir ve oluşmuştur. Ama benim şahsen başkan olarak yapmak istediklerim ile Tekirdağspor’un yürüyüş, işleyiş ve disiplin şeklinin çok farklı olduğunu gördüm. Bunu üzülerek söylüyorum. Bu sebeple formasını amatörce de olsa onurla taşıdığım Tekirdaspor’da yönetim kurulu ve kulüp başkanlığından şuan itibari ile istifamı veriyorum” dedi.

 

“BU BAYRAK DALGALANMAYA DEVAM EDECEK”

 

Tekirdağspor’un sarı siyahlı bayrağının 51 yıldır dalgalandığını söylyen Kurt “Bu bir yarıştır. Bu bayrak dalgalanmaya devam edecektir. Tekirdağspor’a sosyal medya üzerinden sahip çıkanları, kulübün geleceği göreve davet ediyorum. Bu süre içinde şahsıma destek veren herkese, aileme, tüm Tekirdağspor severlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

“BU ANLAYIŞLA TEKİRDASPOR YÖNETİLMEZ”

 

İstifa etmesinin ana nedeninin sorulması üzerine konuşan Kurt “Ben hayatımda idarecilik yapan bir kişiyim. Hiçbir zaman koltuk, masa sevdalısı olmadım. 21 Temmuz’da oluşan bir kongre sürecimiz vardır. Tekirdağspor sahipsiz kalacaktı. Başkan olarak yönetim kurulu ile istişare yaptık. O günden bu güne değiştirmek istediğim konuları değiştiremeyeceğimi anladım. Bu anlayışla Tekirdağspor yönetilmez. Gelecek arkadaşlar, ‘Tekirdağspor’un yürüyüşü işleyişi ve disiplin şekli’ temaları üzerinde birlik beraberlik sağlayabilirlerse  Tekirdağspor başarılı olur. Onun haricinde Tekirdağspor’un gidişatı vahim durumda” dedi.

 

“KENDİLERİNE YAKIŞTIRAMIYORUM”

 

“Bir süre önce futbolcuların basın toplantısı yapmasını nasıl yorumladınız, bu durum sizin istifanızda ne kadar etkili oldu” sorusuna da cevap veren Osman Kurt “İstifa etmemin etkenlerinden biri bu olay. Ben burada kulüp başkanıyım ve yönetimim var. Futbolcularla hepsiyle ayrı ayrı sözleşme imzaladık. Birinci ödemelerimizi yaptık, ikinci ödemeler de gerekli nedenlerden dolayı yapılamadı. Perşembe günü futbolcularla anlaşarak senet imzaladık. Geçen süre içerisinde paralar verilmedi diye Çorlu maçına çıkmama gibi bir kararları vardı. Biz futbolcularla görüşme yaparken, o anlaşmayı sağladığımız halde futbolcuların Çorlu maçına çıkmamak için diretmesi ve takımın kaptanı tarafından benim özel telefonuma ‘başkan sen ve yönetimle futbolcular olarak görüşmeme kararı aldık’mesajı gönderilmesinin anlamını halen çözmüş değilim. Buraya futbolcu olarak imza attıysan kulüp yönetimi de sana teminat verdiyse sen buranın futbolcususun. Bana mesaj gönderme hakkına sahip değildirler. Tekirdağspor senelerden beri yapılmamış görkemli, ihtişamlı bir açılışla sezona başladı. Açılışta 15 kişilik yönetimden sadece7 kişi vardık. Böyle bir yöneticiliği ben asla kabul etmiyorum. Toplantıya gelinmiyor, en önemli günde açılışa gelinmiyor. Buradan kaynaklanan nedenlerle futbolcular da bu boşluğu değerlendirerek hakları olmadığı halde bana mesaj çekip maça çıkmama kararı aldı. Ben kendilerine yakıştıramıyorum” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU