Mandalı: Bu yanlıştan dönülmeli

Kapaklı'da büyükşehir yetkilileri ve minibüsçülerin de katıldığı toplantıda, minibüsçülerin güzergahlarla ilgili sıkıntıları dile getirildi. Kapaklı 41 nolu minibüsler ile Kale Birli

GÜNDEM 28.09.2018 17:56:00 0
Mandalı: Bu yanlıştan dönülmeli

Toplantıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Nedense UKOME hata zincirine devam ediyor. Kapaklı’da 41 nolu minibüsler defalarca bazı dilekçeler yazmasına rağmen hiçbirine cevap verilmiyor, yüzde yüzüne red veriliyor. Ama Çerkezköy 25 nolu minibüsçü arkadaşların dilekçeleri gündeme alınarak doğru veya yanlış kararlar alınıyor. Eğer Kapaklı ile ilgili sorun varsa bizden yazılı olarak görüş almaları lazım. Saray’dan kalkan Kale birlik arabaları ve Kapaklı’dan kalkan 41 nolu minibüsler Çerkezköy Atatürk Caddesi’ni kullanamıyor. Bu araçlar Atatürk Caddesi’ni kullansın dedik. Trafiğin yoğun olduğu söylendi. Birkaç gün önce yapılan toplantıda Kapaklı’da trafiğin en yoğun olduğu Yıldızkent Kavşağı ile ilgili dilekçe görüşülerek ’25 nolu minibüsler gelin bu trafiği biraz daha kalabalıklaştırın’ diyerek karar alınmış ve 25 nolu minibüslerin Yıldızkent Kavşağı’nı kullanmalarına izin verilmiş. Atatürk Caddesi’ni kullanmak isteyen Kale Birlik ve 41 nolu minibüsler trafik yoğunluğu arz ediyor da 25 nolu minibüsler Kapaklı’ya gelirken, yoğunluğu görmenize rağmen niye oradan geçirdiniz? Sakın ola Kapaklı Belediyesi gelsin biz bunu alt komisyonda görüşelim, üst komisyonda görüşelim, biz bunu aramızda oylama yapalım, yanlışı düzeltelim derseniz ben o oylamaya gelmem. Çünkü gittiğim oylamada bunu gördüm. Saray Belediye Başkanı ile birlikte Atatürk Caddesi ile ilgili konuyu anlattık. Ama komisyon üyeleri kulis yapmışlar. Biz 2 başkan elimizi kaldırdık. Bir bakmışız ki yanlış kalmışız. Buradaki arkadaşlarımız bu konuya akılcı bir şekilde çözüm üretsinler ve aldıkları yanlış karardan dönsünler” dedi.

 

“DERHAL BU YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ”

Mandalı “‘Sanki Çerkezköy’den gelen dilekçelerle ilgili komisyonun kararların hepsini geçiriyor. Ama Kapaklı ile ilgili geldiğinde Kapaklı’yı biz sevmiyoruz, belediye başkanının yüzünden biz bunu geçirmek istemiyoruz’ diyen bir konuma doğru geldiğimizi özellikle vurgulamak istiyorum. Bu algıyı bitirmek için, burada bizim bir takım oyunu oynadığımız izlenimini vermek için derhal bu yanlıştan dönülmesi lazım” dedi.

 

BİZİM DİLEKÇELERİMİZ REDDEDİLİYOR

41 nolu minibüsçüler de “Bizim Atatürk Caddesi’ni kullanmamıza izin vermiyorlar. Ama nispet olarak 25 nolu minibüsçülere Yıldızkent Kavşağı’nı verdiler. UKOME’ye defalarca dilekçe verdik. Hep reddedildi. UKOME’nin bunu düzeltmesi lazım” dedi. Çerkezköy minibüslerinin Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi’ne hattının olduğunu, Kapaklı Devlet Hastanesi’nde durağının olduğunu kaydeden Kapaklılı minibüsçüler, “Çerkezköy’deki minibüsler Kapaklı Devlet Hastanesi’ne gelebiliyor. Ama Kapaklı’daki minibüsler Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne gidemiyor” dedi. Ulaşım Daire Başkanı Erdin Eral da, bu konu üzerinde titizlikle çalışacaklarını belirterek “Önümüzdeki günlerde bu konu gündemimize alınacak” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU